Arbeidsongeschiktheidsverzekering burnout

Burnout klachten komen veel voor. Wilt u een AOV verzekering afsluiten, dan kunt u dit mee verzekeren. Ook als u al eerder een burnout hebt gehad, kunt u een AOV afsluiten. Lees hier alles over de arbeidsongeschiktheidsverzekering burnout.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 28 april 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 29 april 2021

Arbeidsongeschiktheidsverzekering burnout

Arbeidsongeschiktheid kan ons allemaal overkomen. Misschien acht u de kans niet zo groot, bijvoorbeeld omdat u gezond bent of fysiek licht werk doet. Maar wat dacht u van een burnout? Men onderschat het fenomeen burn-out vaak. U kunt ook arbeidsongeschikt raken door een burn-out te krijgen. En de effecten ervan kunnen heftig zijn. Hieronder leest u alles over de arbeidsongeschiktheidsverzekering burnout.

Waarom een AOV burnout?

Als u arbeidsongeschikt raakt door een burnout, kunt u tijdelijk niet meer werken. En voor veel mensen geldt dat als er niet gewerkt wordt, er geen geld wordt verdiend. U kunt ervoor kiezen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten tegen een burn-out. Dan bent u in het geval dat u een burnout krijgt goed verzekerd. Een burnout kan een behoorlijke tijd duren. Sommige mensen zijn wel een of twee jaar uit de roulatie. De vaste lasten blijven echter doorlopen en dus is het een heel prettig idee dat als u ziek wordt, u alsnog een inkomen hebt door de arbeidsongeschiktheidsverzekering burnout.

arbeidsongeschiktheidsverzekering burnout

Steeds toenemende druk

De werkdruk bij iedere baan wordt steeds groter. Er moet vaak meer werk verricht worden met minder mensen. U zult daarom meer moeten presteren. Niet iedereen kan daar evengoed mee omgaan of ‘nee’ zeggen tegen een opdracht of baas. Op een gegeven moment kan het zo ver komen dat de batterij leeg is. U gaat zo lang over de grenzen heen en krijgt vervolgens uitvalverschijnselen. In Nederland zijn er veel mensen die met een burnout thuiszitten.

Werken niet meer mogelijk, AOV burnout zorgt voor inkomen

En hoewel u misschien fysiek gezien geen zwaar werk doet, u kunt alsnog wél fysieke uitvalverschijnselen krijgen. Het kan zo zijn dat zelfs het kijken naar die leuke Netflix serie vermoeiend wordt. En dat de dingen waar u normaal ontspanning in vindt, zoals feestjes of op bezoek bij familie, vermoeiend worden. Wanneer u een burn-out krijgt dan is zelfs uit uw bed komen vaak al een hele uitdaging. U kunt dus er dus ook echt wel fysiek aan onderdoor gaan. U kunt zich voorstellen dat werken in dit geval niet meer mogelijk is. Met een AOV zorgt u ervoor dat u alsnog een inkomen hebt.

Zelfstandigen hebben vaker last van burnout

Voor zelfstandig ondernemers ligt een burn-out nog sneller op de loer. De druk voor zelfstandigen wordt steeds hoger. En wanneer u alles zelf doet. gaat u snel over uw grenzen heen. De kans op een burn-out is dan veel groter. Als zelfstandig ondernemer hebt u hier eerder last van. Uw onderneming valt plots stil. U verdient geen geld meer en u kunt er opeens even niets meer aan doen. Vaste lasten en klanten moeten betaald worden, maar hoe doet u dat? U hebt immers geen inkomen meer. Dat is precies de reden dat men kiest voor een AOV.

U hebt een burn-out, en dan?

Als u als ondernemer een burnout hebt opgelopen, dan zit er niets anders op dan pas op de plaats te maken. Het werk even te laten liggen en advies vragen over uw herstel. Hebt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering burnout? Dan bestaat de kans dat u hieruit een uitkering krijgt. Let op want dit geldt niet voor alle verzekeraars. Vraag dit dus na. Schakel een arts in, zodat u hopelijk snel herstelt.

Andere handige pagina's

Kan ik een AOV afsluiten na een burnout?

Zodra u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit moet u een aantal dingen kiezen. Zoals het inkomen dat u wilt verzekeren, wat u gedekt wilt hebben en welk eigen risico termijn u wenst. Daarnaast kunt u vaak kiezen of u psychische klachten wilt meeverzekeren. Een burnout valt onder psychische klanten. Verzekert u dit mee, dan biedt de arbeidsongeschiktheidsverzekering dekking bij burnout. Hebt u eerder een burnout gehad, dan dient u dit aan te geven in de slotverklaring / medische vragen. Op basis daarvan kan de verzekeraar bepalen dat er een medische keuring moet plaatsvinden of dat u wordt geweigerd. Het afsluiten van een AOV na burnout is wel mogelijk, maar vergt soms wat extra tijd en vragen. Door te vergelijken komt u er snel achter waar u de beste AOV kunt afsluiten.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • Thuisarts.nl
  •  GGZgroep
  • Psyned