AOV vergelijken

Wilt u een AOV verzekering hebben? Start dan altijd met vergelijken. Dan weet u zeker dat u niet teveel premie betaalt. Hieronder leest u alles over AOV vergelijken.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 29 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 09 januari 2024

De AOV vergelijken

Een AOV vergelijken voordat u een aov verzekering gaat afsluiten is erg verstandig. De premies en dekkingen zijn namelijk per verzekeraar anders. Zonde van uw geld om teveel te betalen. Hieronder ziet u een aantal goede arbeidsongeschiktheidsverzekeraars. Bezoek de websites van de verzekeraars en vergelijk de verzekeringen met elkaar.

AOV vergelijken in 2021

sharepeople arbeidsongeschiktheidsverzekering
SharePeople
 • Geen verzekering
 • Binnen 2 minuten geregeld
 • Vanaf € 24 per maand
tulpenfonds arbeidsongeschiktheidsverzekering
Tulpenfonds
 • Ontdek wat bij u past
 • Betaal alleen wat u nodig heeft
 • Passend vangnet
Yezzer
 • Vergelijk verzekeraars
 • Makkelijk online regelen
 • Lage premie door collectiviteitskorting
centraal beheer arbeidsongeschiktheidsverzekering
Centraal Beheer
 • Betaal alleen wat u nodig heeft
 • Met of zonder advies
 • 3 jaar korting op de premie

AOV’s vergelijken

De premie

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken is erg slim. Waarom? Omdat de premies flink uiteen lopen en u natuurlijk niet teveel geld wilt betalen. Zeker niet als u daarvoor dezelfde dekking krijgt. De premie die u per maand betaalt moet niet te hoog zijn. Wist u trouwens dat u de premie fiscaal kunt aftrekken? Dit geeft u dan op bij uw inkomstenbelasting. Dat is een voordeel van de AOV.

Het verzekerd bedrag

Een AOV vergelijken begint met het bepalen van uw wensen. Hoeveel geld heeft u per maand nodig om uw vaste lasten te betalen? Hoe zal uw leven eruit zien als u arbeidsongeschikt raakt? Heeft u dan nog steeds dit bedrag nodig? Of juist meer of minder? Heeft u een kind die nog gaat studeren? Bepaal aan de hand van deze vragen, hoeveel geld u per maand nodig heeft en uitgekeerd wilt krijgen.

De wachttijd

Daarnaast is het van belang om de wachttijd van de verzekering te bepalen. Heeft u wat geld gespaard, dan kunt u wellicht een aantal maanden vooruit zonder uitkering. Hoe meer maanden u zelf kunt betalen, hoe goedkoper de arbeidsongeschiktheidsverzekering kosten zullen zijn. Door een aantal wachttijden met elkaar te vergelijken, ziet u snel de verschillen in premie. De wachttijd wordt ook wel de eigen risico periode genoemd.

Andere handige pagina's

Verschillende soorten AOV’s

Uw beroep speelt een belangrijke rol bij het bepalen van het soort AOV dat u nodig heeft. Het beroep is voor de verzekeraars erg belangrijk. U kunt zich voorstellen dat iemand die in de bouw werkt een grotere kans heeft om arbeidsongeschikt te raken dan een ambtenaar. Mensen met een fysiek zwaar beroep kunnen zich vaak ook maar korter verzekeren. De periode tot aan het pensioen moet men dan zelf overbruggen. Het risico op arbeidsongeschiktheid is voor de verzekeraar dan te groot. 

Wat is nog meer belangrijk bij het vergelijken van een AOV?

Naast het verzekerd bedrag en de wachttijd is er nog meer waar u op moet letten. Bij het vergelijken van een AOV kunt u ook kijken naar deze punten.

 • De advieskosten
 • Mogelijke korting; Indien u bent aangesloten bij een branche organisatie heeft u wellicht recht op korting.
 • Langdurige of tijdelijke uitkering
 • De eindleeftijd van de uitkering