Saab autoverzekering

Wilt u een autoverzekering voor uw Saab afsluiten? Bij ons vindt u snel een goede Saab autoverzekering. U kunt dan meteen veilig de weg op.

Saab autoverzekering afsluiten

Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 22 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 07 december 2023

Saab autoverzekering

Als u een nieuwe of tweedehands Saab hebt gekocht, dan bent u verplicht om deze te verzekeren. Zonder Saab verzekering mag nu niet de weg op. Via onze website kunt u snel uw Saab verzekeren. Start met het vergelijken van de BMW verzekering en vul de gegevens van uw auto in. Er wordt dan direct een vergelijking voor u gemaakt. Bovenaan wordt altijd de goedkoopste Saab autoverzekering getoond. Ziet u er eentje die u bevalt? Dan kunt u deze Saab autoverzekering direct afsluiten.
Saab autoverzekering

Saab autoverzekeraars

Bijna alle autoverzekeraars bieden een Saab verzekering. U kunt onder andere een Saab autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct, Ditzo, OHRA, Univé en Inshared. Zodra u uw kenteken invult in onze vergelijker, hebben wij meteen de gegevens van uw type Saab. Wij kunnen hierdoor snel de goedkoopste autoverzekering voor u vinden. Let op; bent u jonger dan 25 jaar en heeft u een dure Saab? Dan vragen autoverzekeraars soms een hogere premie.

Saab auto modellen

Saab heeft door de jaren heen heel wat modellen op de markt gebracht. De meest bekende Saab types zijn;
  • Saab 90
  • Saab 99
  • Saab 9-3
  • Saab 9-7x
  • Saab 900
  • Saab 9-5
Hier vindt u een overzicht van alle Saab modellen.

Verschillende dekkingen

U kunt kiezen uit verschillende dekkingen voor uw auto, namelijk de WA, WA beperkt casco en de All risk dekking. Daarnaast zijn er meerdere aanvullende verzekeringen. Deze kunt u kiezen tijdens het afsluiten van de verzekering.

Saab WA autoverzekering

U dient uw Saab minimaal WA te verzekeren. Dit houdt in dat schades die u veroorzaakt aan een ander zijn gedekt. Schade aan uw eigen auto of diefstal is met de Saab WA dekking niet verzekerd. Heeft uw Saab een lage dagwaarde? Dan kunt u kiezen voor een WA dekking. Lees hier meer informatie over de WA autoverzekering.

Saab WA Beperkt Casco autoverzekering

De WA Beperkt Casco dekking is iets uitgebreider. Hiermee dekt u naast de schade die u toebrengt aan een ander ook het volgende;
  • Diefstal, vandalisme en inbraak
  • Schade door storm, brand en hagel
  • Ruitschade
  • Schade door een aanrijding met een dier
Lees hier meer informatie over de WA Beperkt Casco autoverzekering.

Saab Allrisk autoverzekering

Heeft u een gloednieuwe Saab gekocht? Of heeft u een Saab met een hoge dagwaarde? Dan is het verstandig om de Saab verzekering Allrisk, ook wel volledig casco dekking genoemd, te kiezen. Hiermee dekt u tevens schade aan uw eigen Saab en de schade die u zelf hebt veroorzaakt. Lees hier meer informatie over de Allrisk autoverzekering.

Andere bekende automerken