Tesla autoverzekering

Tesla autoverzekering afsluiten? Lees hieronder de informatie en start met vergelijken. Uw Tesla verzekeren is zo geregeld.

Tesla autoverzekering afsluiten

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 29 april 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 07 december 2023

Tesla autoverzekering

Heeft u een nieuwe of tweedehands Tesla gekocht? Dan moet u uw Tesla verzekeren. Omdat veel Tesla’s een hoge dagwaarde hebben, stellen veel verzekeraars eisen aan de beveiliging van de auto. Dit doen zij om diefstal zoveel mogelijk te voorkomen. Bovendien kunnen er aanvullende eisen gelden, bijvoorbeeld met betrekking tot uw leeftijd. We zetten de belangrijke punten om op te letten op een rij, zodat u een autoverzekering voor uw Tesla kunt afsluiten.

Tesla autoverzekering

Autoverzekering Tesla Model S, 3, X en Y: waarop letten?

Een Tesla autoverzekering afsluiten voor de Model S, Model 3, Model X of Model Y? Het zijn populaire auto’s, waarvoor een aantal bijzondere voorwaarden gelden:

 • Beveiliging van de auto
  Welke Tesla u ook rijdt, het is een relatief dure auto. Veel modellen hebben een nieuwwaarde van €50.000 of meer en een deel van de auto’s is nieuw zelfs meer dan €100.000 waard. Niet alle verzekeraars nemen genoegen met het standaard beveiliging- en volgsysteem waar Tesla gebruik van maakt. Sommigen vereisen een SCM Beveiligingssysteem Klasse 5. Pas als u dat heeft ingebouwd kunt u de Tesla autoverzekering afsluiten.

 • Leeftijd: hoger dan normaal
  Bent u nog jong en heeft u een mooie (nieuwe) Tesla gekocht? Sommige verzekeraars hanteren een hogere leeftijdsgrens. Pas vanaf 25 of zelfs 28 jaar kunt u de Tesla verzekeren. Op die manier voorkomen ze hogere risico’s bij jongere bestuurders.

 • Geen schuld- of diefstalschade
  Verzekeraars kijken graag naar uw verleden als het gaat om schuld- en diefstalschade. Heeft u daar in de afgelopen 3 jaar mee te maken gehad? Dan is het soms niet mogelijk om een Tesla autoverzekering te kiezen.

 • Positief aantal schadevrije jaren
  Heeft u een negatief aantal schadevrije jaren? Dan valt het niet mee om een Tesla verzekering af te sluiten. Pas als u weer een positief aantal schadevrije jaren heeft kunt u daarvoor terecht bij de meeste verzekeraars.

Tesla verzekeren

Uw Tesla verzekeren en benieuwd naar de mogelijkheden? U kunt online de autoverzekeringen vergelijken, waarbij we er rekening mee houden dat u een Tesla rijdt. En dat de bovenstaande voorwaarden de mogelijkheden eventueel beperken. Op die manier laten we zien waar u wél terecht kunt, om een Tesla autoverzekering af te sluiten.

Vergelijk de autoverzekeringen voor een Tesla met die voor andere auto’s, bijvoorbeeld als u twijfelt tussen meerdere modellen. Ontdek op die manier wat de kosten zijn om de auto te verzekeren die u op het oog heeft. Iets om rekening mee te houden als u twijfelt over de aanschaf. En rijdt u al een Tesla, die u graag goedkoper wilt verzekeren? Ook dan is het de moeite waard om de Tesla autoverzekeringen die er beschikbaar zijn met elkaar te vergelijken.

Tesla verzekeren

Tesla WA autoverzekering

U dient uw Tesla minimaal WA te verzekeren. Dit houdt in dat schades die u veroorzaakt aan een ander zijn gedekt. Schade aan uw eigen auto of diefstal is met de Tesla WA dekking niet verzekerd. Heeft uw Tesla een lage dagwaarde? Dan kunt u kiezen voor een WA dekking. Lees hier meer informatie over de WA autoverzekering.

Tesla WA Beperkt Casco autoverzekering

De WA Beperkt Casco dekking is iets uitgebreider. Hiermee dekt u naast de schade die u toebrengt aan een ander ook het volgende;
 • Diefstal, vandalisme en inbraak
 • Schade door storm, brand en hagel
 • Ruitschade
 • Schade door een aanrijding met een dier
Lees hier meer informatie over de WA Beperkt Casco autoverzekering.

Tesla Allrisk autoverzekering

Heeft u een gloednieuwe Tesla gekocht? Of heeft u een Tesla met een hoge dagwaarde? Dan is het verstandig om de Tesla verzekering Allrisk, ook wel volledig casco dekking genoemd, te kiezen. Hiermee dekt u tevens schade aan uw eigen Tesla en de schade die u zelf hebt veroorzaakt. Lees hier meer informatie over de Allrisk autoverzekering.

Andere bekende automerken

Tesla auto modellen

Tesla heeft inmiddels een aantal modellen op de markt gebracht. De meest bekende Tesla types zijn;

 • Tesla model S
 • Tesla model 3
 • Tesla model X
 • Tesla model Y

Hier vindt u een overzicht van alle Tesla modellen.

Verzekering Tesla model 3

Tesla model 3 is misschien wel de meest populaire Tesla. Zoekt u een Tesla model 3 verzekering? Start dan met het maken van een vergelijking. U ziet direct bij welke verzekeraars u terecht kunt. Bovenaan wordt de goedkoopste verzekering getoond. Deze hoeft u uiteraard niet te kiezen. Kies de beste Tesla verzekering voor uw auto door de voorwaarden en de premie te vergelijken.