Volvo autoverzekering

Wilt u uw Volvo verzekeren? Vergelijk de Volvo autoverzekering hieronder en sluit hem direct af

Volvo autoverzekering afsluiten

Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 7 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 07 december 2023

Volvo autoverzekering

Er rijden steeds meer Volvo’s op de Nederlandse wegen. De auto is met name populair omdat hij jarenlang werd bestempeld als de meest veilige auto. Niet zo gek dus dat veel gezinnen voor deze auto kozen. De nieuwe SUV modellen hebben bovendien een enorme laadruimte en zien er prachtig uit. Als u een nieuwe of tweedehands Volvo hebt gekocht, dan bent u verplicht om deze te verzekeren. Zonder Volvo verzekering mag nu niet de weg op. Via onze website kunt u snel uw Volvo verzekeren. Start met het vergelijken van de Volvo verzekering en vul de gegevens van uw auto in. Er wordt dan direct een vergelijking voor u gemaakt. Bovenaan wordt altijd de goedkoopste Volvo autoverzekering getoond. Ziet u er eentje die u bevalt? Dan kunt u deze Volvo autoverzekering direct afsluiten.

Volvo autoverzekering

Volvo autoverzekeraars

Bijna alle autoverzekeraars bieden een Volvo verzekering. U kunt onder andere een Volvo autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct, Ditzo, OHRA, Univé en Inshared. Zodra u uw kenteken invult in onze vergelijker, hebben wij meteen de gegevens van uw type Volvo . Wij kunnen hierdoor snel de goedkoopste autoverzekering voor u vinden. Let op; bent u jonger dan 25 jaar en heeft u een dure Volvo? Dan vragen autoverzekeraars soms een hogere premie.

Volvo auto modellen

Volvo heeft door de jaren heen heel wat modellen op de markt gebracht. De meest bekende Volvo types zijn;

 • Volvo XC90
 • Volvo XC60
 • Volvo XC40
 • Volvo V90
 • Volvo V60
 • Volvo V40 Polar
 • Volvo S90
 • Volvo S60

Hier vindt u een overzicht van alle Volvo modellen.

Volvo verzekeren

Verschillende dekkingen

U kunt kiezen uit verschillende dekkingen voor uw auto, namelijk de WA, WA beperkt casco en de All risk dekking. Daarnaast zijn er meerdere aanvullende verzekeringen. Deze kunt u kiezen tijdens het afsluiten van de verzekering.

Volvo WA autoverzekering

U dient uw Volvo minimaal WA te verzekeren. Dit houdt in dat schades die u veroorzaakt aan een ander zijn gedekt. Schade aan uw eigen auto of diefstal is met de Volvo WA dekking niet verzekerd. Heeft uw Volvo een lage dagwaarde? Dan kunt u kiezen voor een WA dekking. Lees hier meer informatie over de WA autoverzekering.

Volvo WA Beperkt Casco autoverzekering

De WA Beperkt Casco dekking is iets uitgebreider. Hiermee dekt u naast de schade die u toebrengt aan een ander ook het volgende;

 • Diefstal, vandalisme en inbraak
 • Schade door storm, brand en hagel
 • Ruitschade
 • Schade door een aanrijding met een dier

Lees hier meer informatie over de WA Beperkt Casco autoverzekering.

Volvo Allrisk autoverzekering

Heeft u een gloednieuwe Volvo gekocht? Of heeft u een Volvo met een hoge dagwaarde? Dan is het verstandig om de Volvo verzekering Allrisk, ook wel volledig casco dekking genoemd, te kiezen. Hiermee dekt u tevens schade aan uw eigen Volvo en de schade die u zelf hebt veroorzaakt. Lees hier meer informatie over de Allrisk autoverzekering.

Andere bekende automerken