Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering bent u bij een geschil verzekerd van hulp en advies. Lees hier meer informatie over ‘Wat is een rechtsbijstandverzekering?’

Wat is rechtsbijstand?

Rechtsbijstand houdt kortweg in dat u wordt bijgestaan bij een geschil. Dit kan zijn door hulp of advies. Bij een geschil kunt u bijvoorbeeld denken aan een conflict met uw buren over de erfgrens, met uw werkgever over uw ziekteverlof of met een automobilist over een ongeval. Omdat men niet altijd weet hoe te handelen in deze lastige situaties of er gezamenlijk niet uitkomt, is hulp en advies van belang.

Rechtsbijstandverzekering, wat is het?

Veel mensen vragen zich af ‘Wat is een rechtsbijstandverzekering?’. Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u hulp en advies bij een juridisch geschil. De meeste mensen weten op zulke momenten niet goed wat hun rechten en plichten zijn en hoe zij moeten handelen. De kosten om een specialist mee te laten kijken, zijn gedekt met een rechtsbijstandverzekering. Dit zorgt ervoor dat u de juiste stappen kan ondernemen om het geschil zo goed en snel mogelijk op te lossen.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand?

Iedereen heeft weleens een conflict met iemand. Het grotendeel is niet zo erg en kunnen we gewoon zelf oplossen. Maar het komt ook voor dat u er niet meer uitkomt met de tegenpartij. Bijvoorbeeld indien uw werkgever u wilt ontslaan en u het er niet mee eens bent. Of als u een ongeluk veroorzaakt op de weg en iemand u aanklaagt. Want wat moet u dan eigenlijk doen? In zulke situaties is het heel fijn als er een specialist met u meekijkt en u adviseert.

Wanneer kies ik een rechtsbijstandverzekering?

Veel mensen denken aan een verzekering voor rechtsbijstand tijdens een conflict. Helaas sluiten verzekeraars dit uit. Lopende conflicten zijn niet gedekt. Sluit dus tijdig een verzekering voor rechtsbijstand af. Veel mensen doen dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) en woonverzekeringen. Hiermee dekken ze in een keer alles af.

wat is een rechtsbijstandverzekering

Wat dekt de verzekering voor rechtsbijstand?

Neemt u een rechtsbijstandverzekering, dan kiest u zelf welke modules u wilt verzekeren. U kunt bij bijna alle verzekeraars kiezen uit de modules;

  • Consument
  • Wonen
  • Inkomen
  • Verkeer

Lees hier meer informatie over wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

Andere handige pagina's