Rechtsbijstandverzekering ZZP

Als ZZP'er kunt u te maken krijgen met juridische conflicten. Niet betaalde rekeningen, foutieve leveringen of geschillen met andere ondernemers. Een rechtsbijstandverzekering ZZP biedt u juridische ondersteuning wanneer u genoodzaakt bent om juridische stappen te ondernemen.

Waarom een ZZP rechtsbijstandverzekering?

Elke ondernemer loopt bepaalde risico’s. Uw bedrijf kan failliet gaan, u krijgt te maken met openstaande rekeningen, derden veroorzaken schade of u raakt arbeidsongeschikt. Om uzelf in te dekken tegen mogelijke risico’s, kunt u tal van verzekeringen afsluiten. Zowel voor uzelf als voor uw bedrijf. Denk aan de zorgverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering ZZP en een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Helaas krijgen veel zelfstandig ondernemers ook te maken met conflicten en geschillen. Soms loopt een meningsverschil zo hoog op, dat u gedwongen wordt om juridische hulp in te schakelen. De kosten voor juridisch advies, proces- en gerechtskosten en advocaatkosten zijn erg hoog. Niet elke zzp’er kan dit zomaar betalen. Om uzelf te beschermen tegen deze hoge kosten, sluit u een zzp rechtsbijstandverzekering af.

Een rechtsbijstandverzekering zzp vergelijken

Tal van verzekeraars bieden verzekeringen aan voor zzp’ers. Het kan dan lastig zijn om de beste polis te vinden. Daarom raden wij u aan om te vergelijken. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de opties die er zijn en welke rechtsbijstandverzekering het beste bij uw situatie past. Let daarbij niet alleen op de premie, maar ook altijd op de voorwaarden. 

Een rechtsbijstandverzekering zzp vergelijken doet u als volgt:

 • Kies de gewenste dekking
 • Bekijk het eigen risico: kunt en wilt u dit bedrag per schadeclaim zelf betalen?
 • Vergelijk de premies
 • Lees de voorwaarden goed door
 • Kies de zzp rechtsbijstandverzekering die voldoet aan uw wensen
 • Sluit direct online de verzekering af

Wel of geen rechtsbijstand verzekeren als ZZP’er?

Of u wel of geen zzp rechtsbijstandverzekering afsluit, is uw eigen keuze. Wat zijn de mogelijke risico’s? En kunt u eventuele juridische kosten zelf opvangen? Bedenk goed dat het gemiddelde uurtarief van een advocaat hoog ligt. Bovendien heeft u verschillende keuzes bij het afsluiten van een zzp rechtsbijstandverzekering. U kunt kiezen voor een standaard dekking of uw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Door te vergelijken en de verschillen in premie en voorwaarden door te nemen, komt u erachter wat voor u de beste rechtsbijstandverzekering zzp is en kunt u direct online de rechtsbijstandverzekering zzp afsluiten.

rechtsbijstandverzekering zzp

Wat is de beste rechtsbijstandverzekering zzp?

In Nederland is het niet verplicht om als zzp’er een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Toch kan deze verzekering erg handig zijn. Via de verzekeraar krijgt u juridische hulp van professionals. Namens u reageren de juristen mondeling of schriftelijk, maken bezwaar, onderhandelen of maken ze gang naar de rechter. De kosten die tijdens dit proces worden gemaakt, worden gedekt door de rechtsbijstandverzekering zzp. Hieronder vallen kosten voor:

 • Proces- en gerechtskosten
 • Juridische advies
 • Deurwaarder
 • Getuigen-deskundigen
 • Kosten van de tegenpartij

Andere handige pagina's

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering zzp?

Elke verzekeraar hanteert zijn eigen voorwaarden. Hierdoor kan de dekking zzp rechtsbijstandverzekering per verzekeraar verschillen. Over het algemeen dekt de rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers:

 • Conflicten over contracten zoals leveringsvoorwaarden en koopovereenkomsten
 • Arbeidsconflicten zoals aansprakelijkheid van opdrachtgevers
 • Het verhalen van geleden schade op derden
 • Geschillen met de overheid zoals het verlenen van vergunningen door de gemeente of bezwaar maken tegen een bestemmingsplan


Bij de zzp rechtsbijstandverzekering gelden er ook een aantal uitsluitingen. Dit zijn situaties waarop de rechtsbijstandverzekering zzp niet van toepassing is. Bij de volgende gebeurtenissen kunt u geen beroep doen op uw verzekering:

 • Strafrechtelijke vervolging zoals fraude of het aannemen van steekpenningen
 • Fiscale geschillen
 • Geschillen door opzet of nalaten
 • Een conflict naar aanleiding van een vordering of verplichting die u van iemand anders heeft overgenomen

Een rechtsbijstandverzekering zzp afsluiten

Voordat u een rechtsbijstandverzekering afsluit, is een rechtsbijstandverzekering zzp vergelijken belangrijk. U doet er goed aan om zowel de premie als de polisvoorwaarden te vergelijken. Veel verzekeraars hanteren bijvoorbeeld een wachttijd. Dit doen zij om te voorkomen dat zzp’ers snel een verzekering afsluiten om lopende geschillen te dekken. De wachttijd zorgt ervoor dat lopende zaken worden uitgesloten van de verzekering. Door de polisvoorwaarden te vergelijken, ziet u dat een goedkope zzp rechtsbijstandverzekering misschien beperkte dekking geeft en een hoog eigen risico hanteert. Hierdoor bent u alsnog duurder uit omdat u zelf moet bij betalen of een geen gedekte zaak heeft. De zzp rechtsbijstandverzekering afsluiten doet u daarom na gebruikte hebben gemaakt van onze vergelijker. Zo weet u beter wat de voorwaarden zijn en welke verzekering het beste bij uw persoonlijke situatie past.