Arbeidsongeschiktheidsverzekering afkopen

Wilt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afkopen? Op deze pagina leggen we u alles uit over het afkopen van een AOV.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken
  1. [inhoudsopgave]
Arbeidsongeschiktheidsverzekering afkopen

Wat is een AOV?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is iets dat voor iedereen zeer handig is en talloze voordelen met zich meebrengt. Van ambtenaren tot aan freelancers en mensen die in de zorg werken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) geeft simpelweg een groot stuk zekerheid. Het zorgt er namelijk voor dat als u door wat voor reden dan ook tijdelijk uw werk niet kunt uitoefenen, u in ieder geval alsnog een bepaald bedrag krijgt.

Veel mensen zitten wanneer ze tijdelijk arbeidsongeschikt raken ook tijdelijk zonder inkomen, maar de kosten moeten uiteraard nog steeds worden betaald. In dit geval komt een AOV ideaal uit. Een AOV kan namelijk tot wel 80% van het bedrag dat u onder normale omstandigheden zou verdienen vergoeden. Hoeveel procent er totaal vergoed wordt hangt af van de premie die u betaalt. U betaalt bij een AOV namelijk een maandelijks bedrag. Hoe hoger dit bedrag is, hoe groter het deel is dat u vergoedt zult krijgen zodra u arbeidsongeschikt raakt. Het is echter zo dat u er ook voor kunt kiezen uw AOV af te kopen. Daarover leest u hier meer.

Voordelen arbeidsongeschiktheidsverzekering afkopen

Het is algemeen bekend dat een AOV veel voordelen biedt, maar het afkopen ervan is nog een stuk voordeliger voor sommige mensen. Wanneer u een AOV hebt krijgt u zoals gezegd een deel van het bedrag dat u normaal zou verdienen vergoedt. Erg handig, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Weet u zeker dat u uw arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt afkopen?

Sommige mensen hebben de gedachte dat een AOV onnodig is wanneer u achter een laptop werkt, omdat u dit werk ook uit kunt voeren op het moment dat u een gebroken been hebt. Een AOV vergoedt echter uw inkomsten niet alleen in de situatie van een gebroken been, maar ook als u dusdanige schade hebt opgelopen dat u zelfs computerwerk tijdelijk niet kunt uitvoeren. Het kan dus iedereen overkomen. Vooral als freelancer is het erg gevaarlijk zonder AOV te zitten, omdat u afhankelijk bent van de diensten die u zelf levert aan klanten. Als u deze tijdelijk niet kunt leveren, betekent dit dat u tijdelijk zonder geld zit.

Verder is het bedrag van een AOV fiscaal aftrekbaar wat ook tot de voordelen ervan behoort. Een ander groot voordeel is dus dat u ook de mogelijkheid hebt uw AOV af te kopen. Normaal gesproken kiest u de premie die u zult betalen en krijgt u te zien hoeveel procent van uw inkomen u vergoedt zult krijgen als u die premie betaalt, Maar u kunt dus ook de keuze maken om uw volledige AOV af te kopen. Vanaf dat moment zult u ook geen premie meer betalen. U zult in een keer het bedrag dat uw verzekering op dat moment waard is ontvangen. De verzekering stopt vanaf dat moment.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afkopen, hoe werkt dat?

Om uw AOV af te kopen dient u als eerst contact op te nemen met uw verzekeraar zelf. De exacte werking hiervan kan verschillen per verzekering. Ook is de afkoop niet in elke situatie mogelijk. Wanneer u uw AOV afkoopt krijgt u de huidige waarde van de verzekering binnen en zult u geen premie meer hoeven te betalen. Het afkopen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt er voor dat u in ieder geval de periode erna een bedrag hebt dat ervoor zal zorgen dat u zelf de komende tijd geen stress hoeft te hebben om de vaste lasten die betaalt moeten worden. Wel is het slim hier meerdere keren over na te denken, want zoals gezegd stopt uw verzekering op het moment dat u de keuze maakt deze af te kopen. Het scheelt u een maandelijkse kost, maar u krijgt er een goed bedrag voor terug indien u arbeidsongeschikt raakt.

Naast het afkopen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering bestaat er ook de mogelijkheid om uw arbeidsongeschiktheidsverzekering op te zeggen.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01