Arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat

Als advocaat bent u bezig met anderen en de werkdruk kan erg hoog zijn. De kans dat u arbeidsongeschikt raakt is daarmee behoorlijk aanwezig. Hieronder leest u alles over de arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken
  1. [inhoudsopgave]
Arbeidsongeschiktheidsverzekering Advocaat

Waarom een AOV advocaat?

Misschien herkent u het wel, u bent vaak van huis en u krijgt veel zaken waarmee u dag in dag uit bezig bent. Als advocaat moet u natuurlijk continu streven naar resultaat. Maar dat betekent ook dat u vaak over uw eigen grenzen heen moet gaan. Wellicht hebt u het nu aardig onder controle, maar langzamerhand kan dit veranderen. Een burnout sluipt er vaak heel langzaam in. U krijgt steeds meer last van uitvalverschijnselen zonder dat u dit mogelijk zelf direct door hebt. Raakt u arbeidsongeschikt dan kunt u een tijd lang niet meer werken. Dat zorgt bij advocaten voor veel inkomensverlies of mogelijk het wegvallen van uw hele inkomen. Dit is de reden dat men kiest voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten.

Kosten AOV als advocaat

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een goede oplossing om het financiële risico van arbeidsongeschiktheid te dekken. U betaalt een maandelijkse premie en zodra u arbeidsongeschikt raakt krijgt u een maandelijkse uitkering. Zodat u ook in een moeilijke periode verzekerd bent van een goed inkomen. De kosten van een AOV als advocaat is voor iedere advocaat anders. Dat hangt er namelijk vanaf hoeveel geld u wilt verzekeren, hoe lang u als wachtperiode (eigen risico periode) wilt en wat uw leeftijd is. Het is daarom altijd verstandig om de AOV te vergelijken.

Voordelen arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat

  • De werkdruk van advocaten is over het algemeen vaak een stuk hoger dan bij andere beroepen. Hierdoor kan een burn-out er onopgemerkt insluipen. Dit hebt u vaak niet door en het risico van het niet hebben van een inkomen is iets wat niemand wilt.
  • Het risico op ziekte is bij ieder beroep aanwezig. Ook bij advocaten die kerngezond zijn. Dit kan allemaal met de dag veranderen. Ook dan wilt u het risico niet lopen op inkomensverlies.
  • U kunt de premie zelf beïnvloeden door de verzekering op maat samen te stellen.
  • Bijna alle verzekeraars bieden preventiediensten. Zo kunt u als advocaat hulp krijgen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Ook wanneer het gewoon goed gaat. En wanneer u denkt dat u uitvalverschijnselen begint te vertonen, dan kunt u bij de verzekeraar terecht.
  • Veel verzekeraars bieden speciale arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor advocaten. Hiermee is al rekening gehouden met allerlei factoren van het beroep. Op deze manier hebt u vaak al een passende verzekering.
  • Wanneer u geen ervaring hebt met de AOV, dan is dit geen probleem. U kunt bij zo goed als alle verzekeraars een verzekering afsluiten met advies. Dan wordt u volledig begeleid, en u hebt vaak ook betere opties. Houd er rekening mee dat een verzekeraar gewoon een bedrijf is. En zij zullen ook zo veel mogelijk winst willen maken. Maar degene die uiteindelijk de keuze maakt ben u zelf. Ga dus niet enkel uit van het advies, maar kijk ook naar alternatieven. En weeg deze tegen elkaar af.
  • De premie is fiscaal aftrekbaar. U kunt via de belastingaangifte vaak meer dan 30% terug krijgen op de premie. Hiermee kunt u vaak honderden euro’s besparen. Het is dus zeker een goed idee om de belastingformulieren even goed na te kijken. Advocaten zitten vaak in de hoogste belastingschijf. Hierdoor kunt u vaak meer dan de helft terugkrijgen via de belasting. Wanneer u dit eerst niet wist, dan weet u nu dat een AOV niet zo duur hoeft te zijn dan dat u dacht.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat afsluiten?

Denkt u erover na om een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u als advocaat af te sluiten? Dan raden wij u aan om meerdere AOV verzekeraars te vergelijken. De premie en dekkingsverschillen kunnen namelijk groot zijn.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01