Auto verzekeren op zondag

Wilt u een auto verzekeren op zondag? Dat kan! Vergelijk via onze website en sluit direct een autoverzekering af. In de meeste gevallen heeft u direct voorlopige dekking.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 4 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 06 mei 2021

Uw auto verzekeren op zondag

Met een nieuwe auto wilt u direct de weg op. Ook als dat op zondag is. U moet uw nieuwe auto dan wel direct verzekeren. Zonder autoverzekering mag u de weg niet op. Gelukkig is een auto verzekeren op zondag mogelijk. Via onze autoverzekering vergelijker vult u de gegevens van uw auto in en maakt de tool automatisch een vergelijking voor u. Zit er een goede verzekering voor u tussen? Dan kunt u uw auto direct verzekeren.

Voorlopige dekking voor autoverzekering op zondag

Omdat verzekeraars op zondag gesloten zijn, hoort u na het aanvragen van de verzekering of u een voorlopige dekking krijgt. Dit houdt in dat u tijdelijk verzekerd bent. U kunt dus de weg op. Binnen een aantal dagen hoort u of de aanvraag wordt geaccepteerd. Is dit het geval, dan ontvangt u de polis en de groene kaart. Zo niet, dan kunt u elders uw auto verzekeren. In de tussentijd bent u gewoon verzekerd. Ook op zondag. Ook als u uw auto wilt verzekeren op zaterdag gelden deze regels.

auto verzekeren op zondag

Andere handige pagina's

Auto voor het weekend verzekeren

Als u al weet dat u uw auto op zaterdag of zondag ophaalt, kunt u ervoor kiezen om voor het weekend de autoverzekering af te sluiten. U weet dan zeker dat u zondag goed verzekerd de weg op gaat. Een autoverzekering vooraf afsluiten kan als u het kenteken van de nieuwe auto en de meldcode hebt. Deze kunt u opvragen bij de dealer. Ook als u advies wilt van een verzekeraar is dit handig, omdat de meeste kantoren in het weekend dicht zijn.

Tweede auto op zondag verzekeren

Er gelden geen andere regels voor een eventuele tweede of zelfs derde auto. Ook deze auto dient u verplicht direct te verzekeren op zondag. De autoverzekering van uw eerste auto geldt niet voor uw tweede auto. Hiervoor moet u een aparte autoverzekering afsluiten. Via onze autoverzekering vergelijker vindt u snel de beste autoverzekering voor uw auto.