Beste autoverzekering

Bent u op zoek naar de beste autoverzekering voor uw auto? Via onze handige vergelijker vindt u binnen 1 minuut de beste autoverzekering van Nederland.

Vind direct de beste autoverzekering

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 7 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 25 januari 2024

Wat is de beste autoverzekering 2024?

Als u op zoek bent naar een goede autoverzekering, dan doet u dit het makkelijkste door verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Aan de hand van de resultaten uit de vergelijking, kunt u snel een keuze maken. Voor het vinden van de beste autoverzekering zijn verschillende factoren van belang. Bijvoorbeeld de auto die u wilt verzekeren, de gewenste dekking, het verzekerde bedrag, ervaringen van andere klanten en natuurlijk de premie en voorwaarden.

Het afsluiten van een autoverzekering is verplicht. Dat geldt vanaf het moment dat u de auto gaat overschrijven of zodra u een nieuwe auto koopt. Het is echter niet verplicht om deze bij dezelfde verzekeraar jarenlang door te laten lopen. Als u ieder jaar een vergelijking maakt, bent u er zeker van dat u altijd een goede en eerlijke premie betaalt voor uw autoverzekering. Verzekeraars mogen namelijk tussentijds premies wijzigen. Uw auto direct verzekeren doet u eenvoudig via Totaalbesparen.com.

Zo vindt u in 5 stappen de beste autoverzekering

 1. Vul uw gegevens in, zoals uw naam, geboortedatum, postcode en het kenteken van uw auto
 2. Vul het aantal schadevrije jaren in
 3. Kies de gewenste dekking
 4. Vul de hoeveelheid kilometers die u jaarlijks rijdt in
 5. Bekijk de verzekeringen die naar voren komen en maak een keuze
Aan de hand van deze stappen krijgt u de autoverzekeringen te zien die het beste bij uw situatie passen. Bovenaan in de vergelijking staat altijd de goedkoopste autoverzekering. Let er op dat ook de voorwaarden van de verzekering van belang zijn. De vergelijking is geheel gebaseerd op de door u ingevoerde gegevens en dat maakt het voor u de beste autoverzekering.
beste autoverzekering

Beste autoverzekeraar

Naast de beste autoverzekering, zijn er ook veel mensen benieuwd wie de beste autoverzekeraar is. Dit kunt u op een aantal manieren achterhalen, maar blijft een kwestie van smaak en ervaring. Zo vindt de ene persoon naamsbekendheid heel belangrijk en de ander ervaringen van klanten. U kunt bij een aantal vrienden en familie navragen wie zij de beste autoverzekeraar vinden. Daarnaast kunt u online veel reviews lezen, zo ook over verzekeraars. Let erop dat mensen met een negatieve ervaring veelal degene zijn die een review achterlaten. Neem dit mee in uw overweging. Tot slot willen we meegeven dat de beste autoverzekeraar degene is die het best bij u en uw wensen aansluit. Pas als u hulp nodig hebt van uw verzekeraar komt u er echt achter hoe prettig u hen ervaart. Tot die tijd heeft u in principe de verzekeraar niet nodig.

Wat is de beste dekking voor uw auto?

Als u uw auto gaat verzekeren, zult u moeten kiezen welke dekking u wilt. De autoverzekering heeft drie mogelijkheden.

 • WA
 • WA beperkt casco
 • All Risk

Afhankelijk van de leeftijd en de waarde van uw auto kunt u hierbij een keuze maken. In onze vergelijker krijgt u hulp bij het maken van de juiste keuze.

Aanvullende dekkingen

Naast deze pakketten kunt u nog aanvullende opties toevoegen.

 • Inzittendenverzekering
 • Rechtsbijstand
 • Pechhulp Nederland
 • Pechhulp buitenland
 • No-claim bescherming

Als eigenaar van een auto bent u verplicht om uw auto minimaal WA te verzekeren. Dat geldt zowel voor een particuliere als een zakelijke autoverzekering. Hiermee dekt u de schade die u toebrengt aan een ander. U kunt hiermee zorgeloos in uw auto stappen. Schade aan uw eigen voertuig is echter niet gedekt. Wilt u ook de schade aan uw voertuig gedekt hebben, kies dan voor de WA beperkt casco of All Risk dekking. Een All Risk dekking wordt met name gekozen voor nieuwe auto’s of een auto met een hoge dagwaarde.

Premie

De premie is het bedrag dat u maandelijks betaald voor de verzekering. Dit bedrag wordt op basis van de volgende gegevens bepaald.

 • Uw leeftijd
 • Adresgegevens (postcode en huisnummer)
 • Het kenteken van uw auto
 • Aantal kilometers die u jaarlijks rijdt
 • Schadevrije jaren
 • Bouwjaar van uw auto
 • Extra gegevens zoals vermogen en uitvoering van uw auto

Andere handige pagina's

Welke autoverzekering is het beste volgens de Consumentenbond?

Er is niet een de ‘beste autoverzekering’, die bestaat niet. Er zijn namelijk meerdere factoren waardoor het per persoon een andere autoverzekering is. Wel worden er testen en onderzoeken uitgevoerd die u mogelijk kunnen helpen bij uw keuze voor een goede autoverzekering. De Consumentenbond voerde op 5 juli 2019 een onderzoek uit. Hier werd aan de hand van de dekking beoordeeld welke polissen goed scoren op kwaliteit van voorwaarden.

Beste WA autoverzekering

Uit dit onderzoek kwamen de volgende verzekeraars er als beste uit voor de WA autoverzekering;

 1. FBTO 7,9
 2. AllSecur, United Insurance, ZLM 7,7
 3. ASR (Voordeelpakket) , Avéro Achmea (Goed op Weg), Centraal Beheer, Lancyr, Nationale Nederlanden 7,6

Beste beperkt casco autoverzekering

Voor de WA beperkt casco verzekering kwamen onderstaande verzekeraars het beste uit de bus;

 1. Nationale Nederlanden 8
 2. ABN Amro 7,8
 3. Allianz (ABS) 7,8

Beste autoverzekering all risk

En tot slot werden ook de beste autoverzekeraars voor de All risk dekking meegenomen;

 1. Aegon (Royaal) 8,7
 2. Ohra (Aanvullend) 8,2
 3. Inshared (Volledig Allrisk) 8,0

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond
 • Verbond van Verzekeraars