Auto direct verzekeren

Direct uw auto verzekeren? Als u een auto heeft gekocht, wilt u deze auto direct verzekeren. Via onze vergelijker vindt u snel de juiste verzekering. Binnen vijf minuten heeft u de verschillende verzekeraars vergeleken en kunt u de autoverzekering direct afsluiten.

Verzeker uw auto binnen 5 minuten

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 6 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 14 mei 2021

Uw auto direct verzekeren via Totaalbesparen.com

Wanneer u snel een autoverzekering nodig hebt kunt u via totaalbesparen.com eenvoudig vergelijken. Hierna is het afsluiten van de autoverzekering snel gedaan. Het gaat als volgt:

 • U vergelijkt en kiest de beste autoverzekering
 • U kunt de autoverzekering direct afsluiten
 • U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag
 • U hoort of uw aanvraag direct is goedgekeurd, of dat u een voorlopige dekking heeft
 • In beide gevallen kunt u de weg op

Autoverzekering direct geldig?

Na de aanvraag is uw autoverzekering direct geldig. Dat betekent dat u de weg op kunt met uw auto. Wanneer u een voorlopige dekking heeft gekregen wordt dit normaliter later omgezet in een definitieve dekking. Het kan voorkomen dat uw aanvraag alsnog wordt afgewezen. Dit kan meerdere oorzaken hebben:
 • Er zijn gegevens verkeerd ingevuld
 • Belangrijke punten zijn niet ingevuld
 • Het schadeverleden kan ook een oorzaak zijn

Auto direct verzekerd en geaccepteerd

Wilt u direct een auto verzekeren, omdat u er nu mee weg wilt rijden? Dat is geen punt. U bent direct verzekerd na het aanvragen van de autoverzekering. En dat betekent dat u meteen de weg op kunt. Zoals gezegd geven sommige verzekeraar een voorlopige dekking af. Ook dan bent u nu direct verzekerd. Eventueel kan de verzekeraar later doorgeven dat de verzekering niet wordt geaccepteerd. In de tussentijd bent u alsnog gewoon verzekerd.

Autoverzekering direct afsluiten

U kunt een autoverzekering online afsluiten. Dit gaat snel en eenvoudig. Ook als u bijvoorbeeld bij de autodealer staat. Let erop dat u niet onverzekerd de weg op mag. Dat is illegaal.

 • Het kenteken van de auto
 • Uw naam, geboortedatum en adresgegevens
 • Hoeveel schadevrije jaren u heeft
 • Het aantal kilometers dat u jaarlijks (verwacht) te rijden
 • Welke dekking u wilt
 • De meldcode van de auto die u wilt verzekeren

Aan de hand van de bovenstaande gegevens wordt het premiebedrag bepaald. Dit is wat u maandelijks gaat betalen voor de autoverzekering.

Als u de autoverzekering liever niet online wilt afsluiten is het ook mogelijk om het telefonisch te regelen. U kunt de vergelijking doen en daarna contact opnemen met een verzekeraar. Dan wordt u telefonisch geholpen. Dit is ook handig als u vragen heeft.

auto direct verzekeren

Auto direct verzekeren in het weekend?

Heeft u in het weekend een auto gekocht, dan wilt u deze natuurlijk ook direct verzekeren. Dat bent u bovendien verplicht, want anders mag u de weg niet op. Gelukkig is een auto verzekeren in het weekend gewoon mogelijk. Lees hier alles over een auto direct verzekeren op zaterdag en een auto verzekeren op zondag.

Andere handige pagina's

In vijf stappen uw auto direct verzekeren

 1. Vul uw naam, geboortedatum, adresgegevens en het kenteken van uw auto in
 2. Vul in hoeveel schadevrije jaren u heeft
 3. Maak een keuze uit één van de dekkingen (WA, WA beperkt casco en All Risk)
 4. Noteer hoeveel kilometers u per jaar rijdt
 5. Maak een keuze uit één van de verzekeringen die u te zien krijgt

Wanneer u deze stappen volgt krijgt u de voordeligste verzekeringen. Het is natuurlijk zonde als u teveel betaalt of een verkeerde verzekering afsluit. Tevens bespaart u met dit stappenplan een hoop tijd.

Aandachtspunten tijdens het afsluiten van de autoverzekering

Een auto per direct verzekeren kan, maar let in de snelheid wel goed op of u de juiste gegevens invoert. Controleer daarom het volgende:

 • Controleer of u de gegevens juist heeft ingevuld
 • Kijk na of u de gewenste dekking heeft gekozen
 • Bekijk of het pakket voldoet aan uw wensen en/of eisen

Veelgestelde vragen

Mag ik direct de weg op?
Dit hangt af van de reactie op uw aanvraag. U ontvangt een bevestigingsmail. Hierin staat de status van uw aanvraag. Als deze is geaccepteerd of u heeft een voorlopige dekking dan mag u de weg op. Het kan in enkele gevallen ook gebeuren dat de aanvraag wordt geweigerd. In dat geval bent u niet verzekerd en mag u niet de weg op.

Kan ik mijn auto direct verzekeren zonder rijbewijs?
Ja, dit is mogelijk. Wel is het lastiger. Dit komt omdat de premie hoger is of dat de verzekeraar bepaalde eisen stelt. Wij raden u aan hier goed naar te kijken in de voorwaarden.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • RDW
 • Rijksoverheid