Auto overschrijven op zondag

Als u een auto heeft gekocht, dan moet u deze auto overschrijven op uw naam. Dat geldt ook als dit op een zondag is. Gelukkig is een auto overschrijven op zondag geen probleem. Dat kunt u doen op verschillende plekken.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 6 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 06 mei 2021

Waar een kenteken overschrijven op zondag?

Op zondag een kenteken overschrijven kan zowel online als bij een aantal winkels en loketten. En gelukkig maar, want met uw nieuwe auto wilt u natuurlijk meteen de weg op. Let er op dat u na het overschrijven van de auto ook zorgt voor een autoverzekering. Dit is namelijk verplicht. Lees hieronder meer informatie over een auto overschrijven op zondag en over het kiezen van een autoverzekering.

auto overschrijven op zondag

Auto online overschrijven op zondag

Online kunt u ook een auto overschrijven op zondag. Let op want dit kan alleen als u een kentekencard hebt. Met een papieren kentekenbewijs kan een auto online overschrijven niet. Naast het kentekencard heeft u ook de tenaamstellingscode en een geldig ID nodig. Een auto overschrijven zondag doet u met de DigiD app. Deze app kunt u hier downloaden. Op zondag de auto overschrijven is dan snel geregeld. Voor het gebruik van de app dient wel een controle van uw identiteitsbewijs uitgevoerd te worden via de app. Dit kan als u een mobiel hebt met Android-versie 6.0 of hoger óf IPhone model 7 of hoger (iOS-versie 13). Is uw ID gecontroleerd? Dan kunt u nu de auto overschrijven op zondag via DigiD.

Kenteken overschrijven zondag bij kentekenloket in de buurt

Via een kentekenloket bij u in de buurt kunt u uw auto ook overschrijven. Een auto overschrijven in de buurt is wel zo makkelijk. Controleer via deze links bij welke loketten u uw auto op naam kunt zetten op zondag: kentekenloket of PostNL kentekenloket.
Openingstijden op zondag kunnen anders zijn dan doordeweeks. Controleer daarom vooraf altijd even wat de openingstijden zijn. Eentje gevonden die op zondag open is? Zorg dan dat u de goede documenten meeneemt. Zonder deze document is een kenteken overschrijven niet mogelijk en kan de RDW de wijziging niet doorvoeren.

Kenteken overschrijven op zondag Albert Heijn

Een kenteken overschrijven op zondag bij Albert Heijn is niet mogelijk. Ook niet op een andere dag, omdat Albert Heijn de optie voor het overschrijven van een auto niet aanbiedt. U hoeft dus niet op zoek te gaan naar een Albert Heijn voor het overschrijven van een kenteken.

Auto overschrijven op zondag Jumbo

Bij de Jumbo kunt u wel terecht voor het op naam zetten van een auto op zondag. Openingstijden kunnen verschillen op zondag, controleer deze daarom vooraf. Een auto overschrijven op zondag bij Jumbo is dus mogelijk bij u in de buurt. De koper van de auto dient hier altijd bij aanwezig te zijn. De verkoper niet. Zorg daarnaast dat u de juiste documenten meeneemt voor het overschrijven van de auto op zondag.

Kenteken overschrijven op zondag Bruna

Een kenteken overschrijven op zondag bij Bruna is helaas niet mogelijk. Op zondag is Bruna gesloten waardoor u bij Bruna geen auto kunt overschrijven. Via deze link vindt u de openingstijden. Een auto overschrijven op zaterdag bij Bruna kan wel. Neem dan de juiste documenten mee. Anders kunt u het kenteken niet overschrijven. Dat geldt niet alleen voor Bruna, maar bij alle loketten.

Andere handige pagina's

Wat heb ik nodig voor een auto overschrijven op zondag?

Auto op naam zetten op zondag? Dan heeft u een aantal documenten nodig. Neem altijd de volgende documenten mee:

 • Een papieren kentekenbewijs (ook wel tenaamstellingsbewijs deel 1B)
 • Het overschrijvingsbewijs
 • Een geldig legitimatiebewijs

óf

 • Het kentekencard
 • De tenaamstellingscode
 • Een geldig legitimatiebewijs.

Met deze documenten kunt u de auto overschrijven op zondag. Staat de auto op uw naam? Dan moet u de auto direct verzekeren. Dat kan ook al de dag ervoor, zodat u tijd heeft om de beste autoverzekering uit te kiezen. Zonder autoverzekering mag u niet de weg op.

Kenteken overschrijven op zondag: handige informatie

 • de kosten van een auto overschrijven op zondag zijn 10.40 euro. Op andere dagen is het even duur.
 • de koper moet altijd aanwezig zijn bij het overschrijven van de auto.
 • na het overschrijven van het kenteken ontvangt u twee documenten; het tenaamstelling document deel 1 + 2, deze is voor de koper. Het vrijwaringsbewijs is voor de verkoper.
 • zondag een auto overschrijven kan zowel online als via een kentekenloket of Post NL punt. Controleer vooraf de openingstijden van het kentekenloket bij u in de buurt.
 • een auto overschrijven op zondag kan niet bij Albert Heijn, maar ook niet op andere dagen.
 • een kenteken overschrijven bij Jumbo op zondag kan wel.
 • u dient voor uw auto minimaal een WA autoverzekering af te sluiten.
 • Een auto op naam zetten zonder rijbewijs kan ook.
 • Auto op naam zetten geweigerd? Lees hier wat u moet doen.
 • Een auto op naam zetten van iemand anders kan meestal niet.

Vergeet uw auto niet te verzekeren

Zodra de auto op uw naam staat, moet u een autoverzekering afsluiten. Omdat er forse prijs verschillen zitten tussen autoverzekeringen, is het slim om de autoverzekering te vergelijken. Dit kunt u vooraf al doen, zodat u de tijd heeft om de beste of goedkoopste autoverzekering uit te kiezen. Een auto verzekeren op zondag kan natuurlijk ook. Door uw autoverzekering vooraf te regelen, kunt u direct veilig de weg op zodra uw auto is overgeschreven. Zelfs op zondag! Let erop dat u zonder verzekering niet de weg op mag.

Meer informatie over het overschrijven van een auto leest u op deze pagina: Auto overschrijven.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • RDW
 • Kentekenloket
 • PostNL
 • DigiD