Auto verzekeren op zaterdag

Als u een nieuwe auto hebt gekocht, wilt u daar meteen in kunnen rijden. Ook als dat op zaterdag is. Wij krijgen daarom regelmatig de vraag of een auto verzekeren op zaterdag mogelijk is.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 6 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 06 mei 2021

Uw auto verzekeren op zaterdag

Nieuwe auto gekocht? Gefeliciteerd! Als u uw auto op zaterdag haalt, bent u verplicht om deze direct op zaterdag te verzekeren. Ondanks dat het weekend is bent u dit verplicht. U mag nooit onverzekerd de weg op. Stel voor dat u precies dan betrokken raakt bij een ongeluk. De kosten zijn dan enorm. Ook kunt u een fikse oplopen.

Autoverzekering op zaterdag met voorlopige dekking

Bij het sluiten van een autoverzekering op zaterdag hoort u direct of u een voorlopige dekking krijgt. Met deze dekking bent u verzekerd en kunt u meteen veilig de weg op. Op een later moment wordt uw aanvraag beoordeeld. U hoort dan of de aanvraag wordt geaccepteerd. Het kan zijn dat de verzekeraar u weigert te verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld als u een slecht schade verleden heeft. Wordt uw aanvraag geaccepteerd, dan stuurt de verzekeraar u uw polis en groene kaart toe. Wordt u geweigerd, dan kunt u de verzekering bij een andere verzekeraar aanvragen.

Ook als u uw auto wilt verzekeren op zondag gelden deze regels.

auto verzekeren op zaterdag

Andere handige pagina's

Auto dag van te voren verzekeren

Als u weet dat u uw auto op zaterdag gaat ophalen, kunt u er ook voor kiezen om alvast de dag ervoor een autoverzekering af te sluiten. U weet dan zeker dat u zaterdag goed verzekerd de weg op gaat. Om vooraf een autoverzekering af te sluiten heeft u het kenteken van de nieuwe auto nodig en de meldcode. Deze kunt u opvragen bij de dealer.

Tweede auto op zaterdag verzekeren

Heeft u meer dan één auto? Dan gelden er geen andere regels. Ook deze auto dient u direct te verzekeren op zaterdag. De autoverzekering van uw eerste auto geldt niet voor uw tweede auto. Hiervoor moet u een aparte verzekering afsluiten.

Via onze autoverzekering vergelijker kunt u een passende autoverzekering vergelijken en direct afsluiten.