Auto overschrijven op zaterdag

Op zaterdag een auto gekocht? Dan moet deze direct op uw naam komen staan. Zaterdag een auto overschrijven is geen probleem. Een auto overschrijven op zaterdag kan op meerdere manieren. U leest het hier.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 6 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 06 mei 2021

Waar kan ik een auto overschrijven op zaterdag?

Steeds meer diensten en winkels zijn in het weekend geopend. Dit houdt ook in dat u op zaterdag een auto overschrijven op zaterdag mogelijk is. En gelukkig maar want u wilt natuurlijk direct rijden in uw nieuwe auto. Op zaterdag een kenteken overschrijven kan op meerdere plekken.

Kenteken online overschrijven op zaterdag

Veel gaat online en zo ook het overschrijven van een auto op zaterdag. Dit kan als u een voertuig hebt met een kentekencard. Naast het kentekencard heeft u ook de tenaamstellingscode en een geldig ID nodig. Een kenteken overschrijven op zaterdag doet u met de DigiD app. U kunt de DigiD app hier downloaden. Van belang is dat er een controle van uw identiteitsbewijs uitgevoerd kan worden via de app. Dit kan met Android-versie 6.0 of hoger óf IPhone, model 7 of hoger (iOS-versie 13). Zodra uw ID is gecontroleerd, kunt u de auto overschrijven op zaterdag via DigiD.

Kenteken overschrijven zaterdag in de buurt

Als u uw auto wilt overschrijven bij u in de buurt, dan is dat wel zo makkelijk. Dit kan via een kentekenloket of PostNL kentekenloket bij u in de buurt. Deze zijn vaak open op zaterdag, maar controleer voor de zekerheid de openingstijden. Voor het overschrijven van een auto op zaterdag moet u de juiste documenten meenemen. Zonder deze document is een kenteken overschrijven niet mogelijk en kan de RDW de wijziging niet doorvoeren. Verderop deze pagina leest u wat u moet meenemen. Ook is het vaak mogelijk om bij het postkantoor of de Jumbo uw auto op naam te zetten op zaterdag. Bij Bruna kunt u de auto wel overschrijven op zaterdag. Een auto overschrijven op zondag kan niet bij Bruna.

Wat heb ik nodig voor een auto overschrijven op zaterdag?

Een auto overschrijven op zaterdag werkt hetzelfde als op alle andere dagen. Neem hiervoor de volgende documenten mee:
 • Een papieren kentekenbewijs (ook wel tenaamstellingsbewijs deel 1B)
 • Het overschrijvingsbewijs
 • Een geldig legitimatiebewijs
óf
 • Het kentekencard
 • De tenaamstellingscode
 • Een geldig legitimatiebewijs.
Met deze documenten kunt u de auto overschrijven. Zodra deze op uw naam staat, bent u degene die de auto direct moet verzekeren. Kies daarom op tijd een goede autoverzekering uit. Zonder autoverzekering mag u niet de weg op.
kenteken overschrijven op zaterdag

Handige informatie over een auto overschrijven zaterdag

 

 • het overschrijven van een kenteken op zaterdag kost 10.40 euro en is net zo duur als een andere dag
 • bij het overschrijven van de auto moet de koper verplicht aanwezig zijn
 • na het overschrijven van het kenteken ontvangt u 2 documenten; een tenaamstelling document deel 1 + 2. Deze is voor de koper. En het vrijwaringsbewijs, deze is voor de verkoper.
 • zaterdag een auto overschrijven kan zowel online als via een kentekenloket of Post NL punt, tot hoe laat dat kan hangt van de vestiging af. Controleer hiervoor de openingstijden.
 • een auto overschrijven op zaterdag kan niet bij Albert Heijn, maar ook niet op andere dagen.
 • de auto dient u direct te verzekeren, de WA autoverzekering is minimaal verplicht
 • Een auto op naam zetten zonder rijbewijs kan ook.
 • Een auto op naam zetten van iemand anders is vaak niet toestaan. Er zijn wel uitzonderingen.
 • Auto op naam zetten geweigerd? Lees hier wat u moet doen.

Andere handige pagina's

Vergeet de autoverzekering niet!

Zodra het voertuig op uw naam staat, bent u verplicht om deze direct te verzekeren. Nog makkelijker is het om dat de dag ervoor te regelen. U heeft dan alle tijd om de autoverzekering te vergelijken. U kiest de beste autoverzekering voor uw nieuwe auto uit en sluit hem direct af. U kunt dan direct veilig de weg op zodra uw auto is overgeschreven. Zelfs op zaterdag! Een auto verzekeren op zaterdag kan ook snel en simpel.

Meer informatie over het overschrijven van een auto leest u op deze pagina: Auto overschrijven.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • RDW
 • Kentekenloket