Citroën autoverzekering

Wilt u een autoverzekering voor uw Citroën afsluiten? Bij ons vindt u snel een goede Citroën autoverzekering. U kunt dan meteen veilig de weg op.

Citroën autoverzekering afsluiten

Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 07 december 2023

Citroën autoverzekering

Citroën heeft de laatste jaren een aantal nieuwe modellen op de markt gebracht. Denk aan de SUV modellen voor de Citroën C3 en C5. Prachtige ruime auto’s, ook voor een gezien. Heeft u een nieuwe of tweedehands Citroën gekocht? Dan dient u deze verplicht te verzekeren. Zonder Citroën verzekering mag nu niet de weg op. Via onze website kunt u snel uw Citroën verzekeren. De eerste stap is het vergelijken van autoverzekeringen. Vul hiervoor de gegevens van uw auto in. Er wordt dan direct een vergelijking voor u gemaakt. Bovenaan wordt altijd de goedkoopste Citroën autoverzekering getoond. Ziet u er eentje die u bevalt? Dan kunt u deze Citroën autoverzekering online afsluiten.

citroen autoverzekering

Citroën autoverzekeraars

Bijna alle autoverzekeraars bieden een Citroën verzekering. U kunt onder andere een Citroën autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct, Ditzo, OHRA, Univé en Inshared. Zodra u uw kenteken invult in onze vergelijker, hebben wij meteen de gegevens van uw type Citroën. Wij kunnen hierdoor snel de goedkoopste autoverzekering voor u vinden.

Let op; bent u jonger dan 25 jaar en heeft u een dure Citroën? Dan vragen autoverzekeraars soms een hogere premie. Heeft u ook een motor? Hier kunt u uw motorverzekering vergelijken.

Citroën auto modellen

Citroën heeft door de jaren heen heel wat modellen op de markt gebracht. De meest bekende Citroën types zijn;

 • Citroën C1
 • Citroën C3
 • Citroën Cactus
 • Citroën Aircross
 • Citroën SpaceTourer
 • Citroën Berlingo
 • Citroën C3 SUV
 • Citroën C5 SUV

Hier vindt u een overzicht van alle Citroën modellen.

Momenteel biedt Citroën nog niet veel elektrische auto’s. Verwacht wordt dat hier de komende jaren verandering in komt. Heeft u er wel al eentje en wilt u uw elektrische Citroën verzekeren? Klik hier om uw Citroën auto direct te verzekeren.

Verschillende dekkingen

U kunt kiezen uit verschillende dekkingen voor uw auto, namelijk de WA, WA beperkt casco, All risk dekking. Daarnaast zijn er meerdere aanvullende verzekeringen. Deze kunt u kiezen tijdens het afsluiten van de verzekering.

Citroën WA autoverzekering

U dient uw Citroën minimaal WA te verzekeren. Dit houdt in dat schades die u veroorzaakt aan een ander zijn gedekt. Schade aan uw eigen auto of diefstal is met de Citroën WA dekking niet verzekerd. Heeft uw Citroën een lage dagwaarde? Dan kunt u kiezen voor een WA dekking. Lees hier meer informatie over de WA autoverzekering.

Citroën WA Beperkt Casco autoverzekering

De WA Beperkt Casco dekking is iets uitgebreider. Hiermee dekt u naast de schade die u toebrengt aan een ander ook het volgende;

 • Diefstal, vandalisme en inbraak
 • Schade door storm, brand en hagel
 • Ruitschade
 • Schade door een aanrijding met een dier

Lees hier meer informatie over de WA Beperkt Casco autoverzekering.

Citroën Allrisk autoverzekering

Heeft u een gloednieuwe Citroën gekocht? Of heeft u een Citroën met een hoge dagwaarde? Dan is het verstandig om de Citroën verzekering Allrisk, ook wel volledig casco dekking genoemd, te kiezen. Hiermee dekt u tevens schade aan uw eigen Citroën en de schade die u zelf hebt veroorzaakt. Lees hier meer informatie over de Allrisk autoverzekering.

Andere bekende automerken