Land Rover autoverzekering

Wilt u een autoverzekering voor uw Land Rover afsluiten? Bij ons vindt u snel een goede Land Rover autoverzekering. U kunt dan meteen veilig de weg op.

Land Rover autoverzekering afsluiten

Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 29 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 07 december 2023

Land Rover autoverzekering

Zodra u een Land Rover hebt gekocht, bent u daar waarschijnlijk heel zuinig op. Het zijn prachtige auto’s met zowel een luxe als sportieve uitstraling. Waar hij vroeger met name op het land gebruikt werd, vandaar de naam ‘Land’ Rover, zien we hem nu ook steeds meer op de Nederlandse wegen. Vaak wordt de Land Rover ook wel een Range Rover genoemd.

Als u een nieuwe of tweedehands Land Rover of Range Rover hebt gekocht, dan bent u verplicht om deze te verzekeren. Zonder Land Rover verzekering mag nu niet de weg op. Via onze website kunt u snel uw Land Rover verzekeren. Start met het vergelijken van de Land Rover verzekering en vul de gegevens van uw auto in. Er wordt dan direct een vergelijking voor u gemaakt. Bovenaan wordt altijd de goedkoopste Land Rover autoverzekering getoond. Ziet u er eentje die u bevalt? Dan kunt u deze Land Rover autoverzekering direct afsluiten.

Land Rover autoverzekering

Land Rover autoverzekeraars

Bijna alle autoverzekeraars bieden een Land Rover verzekering. U kunt onder andere een Land Rover autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct, Ditzo, OHRA, Univé en Inshared. Zodra u uw kenteken invult in onze vergelijker, hebben wij meteen de gegevens van uw type Land Rover. Wij kunnen hierdoor snel de goedkoopste autoverzekering voor u vinden.

Let op; bent u jonger dan 25 jaar en heeft u een dure Land Rover? Dan vragen autoverzekeraars soms een hogere premie. Heeft u ook een motor? Hier kunt u uw motorverzekering vergelijken.

Land Rover modellen

Land Rover heeft door de jaren heen heel wat modellen op de markt gebracht. De meest bekende Land Rover types zijn;

 • Range Rover
 • Range Rover Sport
 • Range Rover Velar
 • Range Rover Evoque
 • Land Rover Discovery
 • Land Rover Discovery Sport
 • Land Rover New Defender

Hier vindt u een overzicht van alle Land Rover modellen.

Momenteel biedt Land Rover nog niet veel elektrische Land Rovers. Verwacht wordt dat hier de komende jaren verandering in komt. Heeft u er wel al eentje en wilt u uw elektrische Land Rover verzekeren? Klik hier om uw auto direct te verzekeren.

land rover verzekeren

Verschillende dekkingen

U kunt kiezen uit verschillende dekkingen voor uw auto, namelijk de WA, WA beperkt casco en de All risk dekking. Daarnaast zijn er meerdere aanvullende verzekeringen. Deze kunt u kiezen tijdens het afsluiten van de verzekering.

Land Rover WA autoverzekering

U dient uw Land Rover minimaal WA te verzekeren. Dit houdt in dat schades die u veroorzaakt aan een ander zijn gedekt. Schade aan uw eigen auto of diefstal is met de Land Rover WA dekking niet verzekerd. Heeft uw Land Rover een lage dagwaarde? Dan kunt u kiezen voor een WA dekking. Aangezien de meeste Land Rovers een hoge dagwaarde hebben, biedt de WA dekking meestal onvoldoende dekking. Lees hier meer informatie over de WA autoverzekering.

Land Rover WA Beperkt Casco autoverzekering

De WA Beperkt Casco dekking is iets uitgebreider. Hiermee dekt u naast de schade die u toebrengt aan een ander ook het volgende;

 • Diefstal, vandalisme en inbraak
 • Schade door storm, brand en hagel
 • Ruitschade
 • Schade door een aanrijding met een dier

Lees hier meer informatie over de WA Beperkt Casco autoverzekering.

Land Rover Allrisk autoverzekering

Heeft u een gloednieuwe Land Rover gekocht of een Land Rover met een hoge dagwaarde? Dan is het slim om de Land Rover all risk te verzekeren. Dit wordt ook wel de volledig casco dekking genoemd. Hiermee dekt u tevens schade aan uw eigen Land Rover en de schade die u zelf hebt veroorzaakt. Lees hier meer informatie over de Allrisk autoverzekering.

Andere bekende automerken