Mazda autoverzekering

Wilt u een autoverzekering voor uw Mazda afsluiten? Bij ons vindt u snel een goede Mazda autoverzekering. U kunt dan meteen veilig de weg op.

Mazda autoverzekering afsluiten

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 29 april 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 07 december 2023

Mazda autoverzekering

Als u een nieuwe of tweedehands Mazda hebt gekocht, dan bent u verplicht om deze te verzekeren. Zonder Mazda verzekering mag nu niet de weg op. Via onze website kunt u snel uw Mazda verzekeren. Autoverzekeringen vergelijken is de eerste stap voor uw Mazda verzekering. Vul de gegevens van uw auto in. Er wordt dan direct een vergelijking voor u gemaakt. Bovenaan wordt altijd de goedkoopste Mazda autoverzekering getoond. Heeft u er eentje gevonden, dan kunt u de autoverzekering afsluiten.

mazda autoverzekering

Mazda autoverzekeraars

Bijna alle autoverzekeraars bieden een Mazda verzekering. U kunt onder andere een Mazda autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct, Ditzo, OHRA, Univé en Inshared. Zodra u uw kenteken invult in onze vergelijker, hebben wij meteen de gegevens van uw type Mazda. Wij kunnen hierdoor snel de goedkoopste autoverzekering voor u vinden.

Let op; bent u jonger dan 25 jaar en heeft u een dure Mazda? Dan vragen autoverzekeraars soms een hogere premie. Heeft u ook een motor? Hier kunt u uw Mazda motorverzekering vergelijken.

Mazda auto modellen

Mazda heeft door de jaren heen heel wat modellen op de markt gebracht. De meest bekende Mazda types zijn.

 • Mazda 2
 • Mazda 3
 • Mazda 6
 • Mazda CX 3
 • Mazda CX 30
 • Mazda CX 5
 • Mazda MX 5
 • Mazda MX 30

Hier vindt u een overzicht van alle Mazda modellen.

Mazda biedt een aantal plug in hybrid en elektrische Mazda’s. Heeft u er eentje en wilt u uw elektrische Mazda verzekeren? Klik kunt u direct een auto verzekeren.

Mazda verzekeren

Verschillende dekkingen

U kunt kiezen uit verschillende dekkingen voor uw auto, namelijk de WA, WA beperkt casco en de All risk dekking. Daarnaast zijn er meerdere aanvullende verzekeringen. Deze kunt u kiezen tijdens het afsluiten van de verzekering.

Mazda WA autoverzekering

U dient uw Mazda minimaal WA te verzekeren. Dit houdt in dat schades die u veroorzaakt aan een ander zijn gedekt. Schade aan uw eigen auto of diefstal is met de Mazda WA dekking niet verzekerd. Heeft uw Mazda een lage dagwaarde? Dan kunt u kiezen voor een WA dekking. Lees hier meer informatie over de WA verzekering.

Mazda WA Beperkt Casco autoverzekering

De WA Beperkt Casco dekking is iets uitgebreider. Hiermee dekt u naast de schade die u toebrengt aan een ander ook het volgende;
 • Diefstal, vandalisme en inbraak
 • Schade door storm, brand en hagel
 • Ruitschade
 • Schade door een aanrijding met een dier
Lees hier meer informatie over de WA Beperkt Casco verzekering.

Mazda Allrisk autoverzekering

Heeft u een gloednieuwe Mazda gekocht? Of heeft u een Mazda met een hoge dagwaarde? Dan is het verstandig om de Mazda verzekering Allrisk, ook wel volledig casco dekking genoemd, te kiezen. Hiermee dekt u tevens schade aan uw eigen Mazda en de schade die u zelf hebt veroorzaakt. Lees hier meer informatie over de Allrisk verzekering.

Andere bekende automerken