Mini autoverzekering

Wilt u een autoverzekering voor uw Mini afsluiten? Bij ons vindt u snel een goede Mini autoverzekering. U kunt dan meteen veilig de weg op.
Mini autoverzekering
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 30 april 2021

Mini autoverzekering

Iedereen kent de Mini wel. Vaak een mooie rode editie. De Mini is een sportieve kleine auto en onderdeel van BMW. Als u een nieuwe of tweedehands Mini hebt gekocht, dan bent u verplicht om deze te verzekeren. Zonder Mini verzekering mag nu niet de weg op. Via onze website kunt u snel uw Mini verzekeren. Start met het vergelijken van de Mini verzekering en vul de gegevens van uw auto in. Er wordt dan direct een vergelijking voor u gemaakt. Bovenaan wordt altijd de goedkoopste Mini autoverzekering getoond. Ziet u er eentje die u bevalt? Dan kunt u deze Mini autoverzekering direct afsluiten.

Mini autoverzekeraars

Bijna alle autoverzekeraars bieden een Mini verzekering. U kunt onder andere een Mini autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct, Ditzo, OHRA, Univé en Inshared. Zodra u uw kenteken invult in onze vergelijker, hebben wij meteen de gegevens van uw type Mini. Wij kunnen hierdoor snel de goedkoopste autoverzekering voor u vinden.

Let op; bent u jonger dan 25 jaar en heeft u een dure Mini? Dan vragen autoverzekeraars soms een hogere premie. Heeft u ook een motor? Hier kunt u uw motorverzekering vergelijken.

Mini auto modellen

Mini heeft door de jaren heen heel wat modellen op de markt gebracht. De meest bekende Mini types zijn;

 • Mini 3 deurs
 • Mini 5 deurs
 • Mini Cooper S
 • Mini One
 • Mini Cabrio
 • Mini Clubman
 • Mini Countryman

Hier vindt u een overzicht van alle Mini modellen.

Momenteel biedt Mini nog niet veel elektrische Mini’s. Verwacht wordt dat hier de komende jaren verandering in komt. Heeft u er wel al eentje en wilt u uw elektrische Mini verzekeren? Klik hier om uw Mini auto direct te verzekeren.

Verschillende dekkingen

U kunt kiezen uit verschillende dekkingen voor uw auto, namelijk de WA, WA beperkt casco en de All risk dekking. Daarnaast zijn er meerdere aanvullende verzekeringen. Deze kunt u kiezen tijdens het afsluiten van de verzekering.

Mini WA autoverzekering

U dient uw Mini minimaal WA te verzekeren. Dit houdt in dat schades die u veroorzaakt aan een ander zijn gedekt. Schade aan uw eigen auto of diefstal is met de Mini WA dekking niet verzekerd. Heeft uw Mini een lage dagwaarde? Dan kunt u kiezen voor een WA dekking. Lees hier meer informatie over de WA autodekking.

Mini WA Beperkt Casco autoverzekering

De WA Beperkt Casco dekking is iets uitgebreider. Hiermee dekt u naast de schade die u toebrengt aan een ander ook het volgende;
 • Diefstal, vandalisme en inbraak
 • Schade door storm, brand en hagel
 • Ruitschade
 • Schade door een aanrijding met een dier
Lees hier meer informatie over de WA Beperkt Casco autodekking.

Mini Allrisk autoverzekering

Heeft u een gloednieuwe Mini gekocht? Of heeft u een Mini met een hoge dagwaarde? Dan is het verstandig om de Mini verzekering Allrisk, ook wel volledig casco dekking genoemd, te kiezen. Hiermee dekt u tevens schade aan uw eigen Mini en de schade die u zelf hebt veroorzaakt. Lees hier meer informatie over de Allrisk autoverzekering.

Andere bekende automerken