Skoda autoverzekering

Wilt u een autoverzekering voor uw Skoda afsluiten? Bij ons vindt u snel een goede en goedkope Skoda autoverzekering. U kunt dan meteen veilig de weg op.

Skoda autoverzekering afsluiten

Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 07 december 2023

Skoda autoverzekering

Als u een nieuwe of tweedehands Skoda hebt gekocht, dan bent u verplicht om deze te verzekeren. Zonder Skoda verzekering mag nu niet de weg op. Via onze website kunt u snel uw Skoda verzekeren. Start met het vergelijken van de Skoda verzekering en vul de gegevens van uw auto in. Er wordt dan direct een vergelijking voor u gemaakt. Bovenaan wordt altijd de goedkoopste Skoda autoverzekering getoond. Ziet u er eentje die u bevalt? Dan kunt u deze Skoda autoverzekering direct afsluiten.

Skoda autoverzekering

Skoda autoverzekeraars

Bijna alle autoverzekeraars bieden een Skoda verzekering. U kunt onder andere een Skoda autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct, Ditzo, OHRA, Univé en Inshared. Zodra u uw kenteken invult in onze vergelijker, hebben wij meteen de gegevens van uw type Skoda. Wij kunnen hierdoor snel de goedkoopste autoverzekering voor u vinden. Let op; bent u jonger dan 25 jaar en heeft u een dure Skoda? Dan vragen autoverzekeraars soms een hogere premie. Heeft u ook een motor? Hier kunt u uw motorverzekering vergelijken.

Skoda auto modellen

Skoda heeft door de jaren heen heel wat modellen op de markt gebracht. De meest bekende Skoda types zijn;
 • Skoda Fabia
 • Skoda Scala
 • Skoda Octavia
 • Skoda Kamiq
 • Skoda Karoq
 • Skoda Kodiaq
 • Skoda Superb
 • Skoda Superb combi
 • Skoda CityGo
Hier vindt u een overzicht van alle Skoda modellen. Momenteel biedt Skoda nog niet veel elektrische Skoda’s. Verwacht wordt dat hier de komende jaren verandering in komt. Heeft u er wel al eentje en wilt u uw elektrische Skoda verzekeren? Klik hier om uw Skoda auto direct te verzekeren.

Verschillende dekkingen

U kunt kiezen uit verschillende dekkingen voor uw auto, namelijk de WA, WA beperkt casco en de All risk dekking. Daarnaast zijn er meerdere aanvullende verzekeringen. Deze kunt u kiezen tijdens het afsluiten van de verzekering.

Skoda WA autoverzekering

U dient uw Skoda minimaal WA te verzekeren. Dit houdt in dat schades die u veroorzaakt aan een ander zijn gedekt. Schade aan uw eigen auto of diefstal is met de Skoda WA dekking niet verzekerd. Heeft uw Skoda een lage dagwaarde? Dan kunt u kiezen voor een WA dekking. Lees hier meer informatie over de WA verzekering auto.

Skoda WA Beperkt Casco autoverzekering

De WA Beperkt Casco dekking is iets uitgebreider. Hiermee dekt u naast de schade die u toebrengt aan een ander ook het volgende;
 • Diefstal, vandalisme en inbraak
 • Schade door storm, brand en hagel
 • Ruitschade
 • Schade door een aanrijding met een dier
Lees hier meer informatie over de WA Casco verzekering auto.

Skoda Allrisk autoverzekering

Heeft u een gloednieuwe Skoda gekocht? Of heeft u een Skoda met een hoge dagwaarde? Dan is het verstandig om de Skoda verzekering Allrisk, ook wel volledig casco dekking genoemd, te kiezen. Hiermee dekt u tevens schade aan uw eigen Skoda en de schade die u zelf hebt veroorzaakt. Lees hier meer informatie over de Allrisk verzekering auto.

Andere bekende automerken