Volkswagen autoverzekering

Wilt u een autoverzekering voor uw Volkswagen afsluiten? Bij ons vindt u snel een goede Volkswagen autoverzekering. U kunt dan meteen veilig de weg op.

Volkswagen autoverzekering afsluiten

Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 7 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 07 december 2023

Volkswagen autoverzekering

Volkswagen is al vele jaren een heel populair automerk. Met name de VW Polo en VW Golf zien we veel op de weg. Als u een nieuwe of tweedehands Volkswagen hebt gekocht, dan bent u verplicht om deze te verzekeren. Zonder Volkswagen verzekering mag nu niet de weg op. Via onze website kunt u snel uw Volkswagen verzekeren. Start met de autoverzekering vergelijken voor uw Volkswagen en vul de gegevens van uw auto in. Er wordt dan direct een vergelijking voor u gemaakt. Bovenaan wordt altijd de goedkoopste Volkswagen autoverzekering getoond. Ziet u er eentje die u bevalt? Dan kunt u direct deze Volkswagen autoverzekering afsluiten.
Volkswagen autoverzekering

Volkswagen autoverzekeraars

Alle autoverzekeraars bieden een Volkswagen verzekering. U kunt onder andere een Volkswagen autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct, Ditzo, OHRA, Univé en Inshared. Zodra u uw kenteken invult in onze vergelijker, hebben wij meteen de gegevens van uw type Volkswagen . Wij kunnen hierdoor snel de goedkoopste autoverzekering voor u vinden. Let op; bent u jonger dan 25 jaar en heeft u een dure Volkswagen? Dan vragen autoverzekeraars meestal een hogere premie. Dit komt ook omdat er veel Volkswagens gesloten worden. Heeft u ook een motor? Hier kunt u uw motorverzekering vergelijken.

Volkswagen auto modellen

Volkswagen heeft door de jaren heen heel wat modellen op de markt gebracht. De meest bekende Volkswagen types zijn;
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Golf
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen T-ROC
 • Volkswagen Touran
 • Volkswagen Up
 • Volkswagen Tiguan
 • Volkswagen Touareg
Hier vindt u een overzicht van alle Volkswagen modellen. Volkswagen biedt ook een aantal elektrische Volkswagens. Heeft u er eentje en wilt u uw elektrische Volkswagen verzekeren? Klik hier om uw Volkswagen auto direct te verzekeren.
volkswagen verzekeren

Verschillende dekkingen

U kunt kiezen uit verschillende dekkingen voor uw auto, namelijk de WA, WA beperkt casco en de All risk dekking. Daarnaast zijn er meerdere aanvullende verzekeringen. Deze kunt u kiezen tijdens het afsluiten van de verzekering.

Volkswagen WA autoverzekering

U dient uw Volkswagen minimaal WA te verzekeren. Dit houdt in dat schades die u veroorzaakt aan een ander zijn gedekt. Schade aan uw eigen auto of diefstal is met de Volkswagen WA dekking niet verzekerd. Heeft uw Volkswagen een lage dagwaarde? Dan kunt u kiezen voor een WA dekking. Lees hier meer informatie over de WA autoverzekering.

Volkswagen WA Beperkt Casco autoverzekering

De WA Beperkt Casco dekking is iets uitgebreider. Hiermee dekt u naast de schade die u toebrengt aan een ander ook het volgende;
 • Diefstal, vandalisme en inbraak
 • Schade door storm, brand en hagel
 • Ruitschade
 • Schade door een aanrijding met een dier
Lees hier meer informatie over de WA Beperkt Casco dekking.

Volkswagen Allrisk autoverzekering

Heeft u een gloednieuwe Volkswagen gekocht? Of heeft u een Volkswagen met een hoge dagwaarde? Dan is het verstandig om de Volkswagen verzekering Allrisk, ook wel volledig casco dekking genoemd, te kiezen. Hiermee dekt u tevens schade aan uw eigen Volkswagen en de schade die u zelf hebt veroorzaakt. Lees hier meer informatie over de Allrisk dekking auto.

Andere bekende automerken