Glasverzekering huurwoning

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een voetbal door de ruit, een ingegooid raam of een ruitbreuk door een dichtslaande deur. Een glasverzekering huurwoning biedt dan uitkomst. Deze verzekering dekt schade aan de ramen van een woning.

Glasverzekering huurhuis vergelijken

Dankzij een glasverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over een kapot raam. Ook wanneer u in een huurhuis woont. Het maakt voor de verzekeraar namelijk niet uit of u in een koopwoning of in een huurwoning woont. Met een glasverzekering huurhuis zijn alle ramen die bedoeld zijn om licht door te laten verzekerd. Voordat u een glasverzekering voor uw huurwoning afsluit, is het wel handig om te checken of de verhuurder dit niet al heeft gedaan. Het glas kan worden verzekerd door de huurders zelf of door de huiseigenaar. Let daarom altijd goed op oververzekeren. Regelt u als huurder zelf de glasverzekering? Dan raden wij aan om de glasverzekering huurwoning te vergelijken.

Waarom een glasverzekering vergelijken?

Veel verzekeraars bieden een glasverzekering aan. Daarom kunnen de premies en voorwaarden sterk uiteen lopen. Door te vergelijken ziet u direct welke opties er zijn en welke glas verzekering huurhuis het beste bij uw situatie past. 

Lees altijd goed de voorwaarden door. Hierin staat precies wanneer de verzekeraar wel en niet uitkeert. Wees er van bewust dat de laagste premie vaak het hoogste eigen risico heeft. Hierdoor is de goedkoopste glasverzekering huurhuis niet altijd de voordeligste.

glasverzekering huurhuis

Glasverzekering huurhuis dekking

Een glasverzekering dekt alleen schade aan ruiten die bedoeld zijn om licht door te laten. Heeft u een dure spiegel in huis? Of staat er een aquarium? Deze objecten vallen niet onder de glasverzekering huurwoning. In de meeste polisvoorwaarden staat dat schade aan glas door alle van buiten komend onheil wordt gedekt. Hieronder valt ongeveer alles wat er met een ruit kan gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een voetbal die door de ruit vliegt, iemand die een baksteen tegen het raam gooit of ruitbreuk door een omvallende boom. Maar ook schade als gevolg door inbraak, brand of een verbouwing valt onder de glasverzekering huurhuis. Schade als gevolg van een natuurramp is bij de meeste verzekeraars uitgesloten.

Andere handige pagina's

Een glasverzekering huurwoning afsluiten

Schade aan glas valt soms onder de inboedel- of opstalverzekering. Voordat u een aparte glasverzekering huurhuis afsluit, is het verstandig om de voorwaarden van uw woonverzekeringen te controleren. Het zou zonde zijn als u oververzekerd bent en daardoor dubbele kosten betaalt. Ruitschade door inbraak, brand of verbouwing is meestal gedekt met een woonverzekering

Schade aan glas in uw huurwoning verzekert u:

  • Met een aanvullende dekking op de opstalverzekering
  • Met een aanvullende dekking op de inboedelverzekering
  • Met een aparte glasverzekering

In de polisvoorwaarden van de verzekeraar kunt u precies lezen welke voorwaarden en uitsluitingen er gelden. Ook staat hier altijd de maximale vergoeding in vermeld. Heeft u standaard ramen in uw huurhuis? Dan is een aanvullende dekking op de opstal- of inboedelverzekering meestal voldoende. Maar is er sprake van duur glaswerk? Bijvoorbeeld authentieke glas-in-lood ramen of geslepen glas? Een aparte glasverzekering huurwoning afsluiten is dan verstandig.

Verzekeringen bij een huurhuis

Woont u in een huurwoning? Dan is het afsluiten van woonverzekeringen soms overbodig. Controleer dit altijd goed. De opstalverzekering wordt altijd geregeld door de verhuurder. Bekijk goed of u een aparte inboedelverzekering met of zonder aanvullende glasdekking nodig heeft. In het huurcontract staat vermeld of het glas wel of niet is meeverzekerd. Valt schade aan het glas niet onder de opstalverzekering? Bekijk dan of een extra dekking op de inboedelverzekering of een aparte glasverzekering huurwoning het voordeligst is.