Zakelijke opstalverzekering

Net als een woning kan een bedrijfspand ook schade oplopen. Een brand, storm of wateroverlast kan voor flink wat schade en kosten zorgen. Met een zakelijke opstalverzekering bent u als ondernemer hiertegen verzekerd.

Opstalverzekering vergelijken

Wat is een zakelijke opstalverzekering?

Wat is een zakelijke opstalverzekering?

Het is eigenlijk vrij simpel, voor een woning sluiten we een opstalverzekering af voor schade aan het huis. Maar ook een bedrijfspand kan door brand, storm of wateroverlast schade oplopen. Deze kosten lopen flink op. Om de schade hiervan niet zelf te hoeven betalen, kiezen ondernemers voor een zakelijke opstalverzekering.

  [inhoudsopgave]

Waarom een opstalverzekering zakelijk?


Als ondernemer is het belangrijk om uzelf en uw bedrijf goed te verzekeren. U kunt bijvoorbeeld zelf ziek worden of schade veroorzaken aan de spullen van een ander. Met een zorgverzekering, een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering bent u hiertegen verzekerd. Maar uw bedrijf kan ook schade oplopen. Uw spullen kunnen gestolen worden, u kunt te maken krijgen met diefstal en inbraak of uw bedrijfspand gaat in vlammen op. Om uw bedrijfspand te verzekeren tegen schade sluit u een opstalverzekering zakelijk af.

Wat valt er onder een zakelijke opstalverzekering?


Een zakelijke opstalverzekering is in principe hetzelfde als een opstalverzekering vergelijken voor een woonhuis. Met deze verzekering is schade aan het gebouw en alle onlosmakelijke onderdelen, zoals een schuur, garage of stallen, hiervan verzekerd. De inboedel en inventaris vallen niet onder deze verzekering. Om uw ‘losse’ spullen te verzekeren moet u een aparte inboedelverzekering afsluiten. Bij een opstalverzekering bedrijfspand gaat het puur om het pand zelf en alles wat hier nagelvast aan zit. Alles wat niet zonder breek- of sloopwerk los te krijgen is valt onder de zakelijke opstalverzekering.

Opstalverzekering zakelijk vergelijken


Een zakelijke opstalverzekering kunt u bij verschillende verzekeraars afsluiten. Om een duidelijk beeld van uw opties te krijgen, raden wij het aan om te vergelijken. Hierdoor ziet u direct alle kosten en verschillen in premies. Deze kunnen onderling nogal verschillen. Toch is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken. Een goedkope opstalverzekering zakelijk biedt meestal de minste dekking en het hoogste eigen risico. Kijk daarom ook altijd goed naar de voorwaarden. Hierin leest u precies waar u met de zakelijke opstalverzekering wel en niet tegen verzekerd bent. Bovendien hanteert elke verzekeraar zijn eigen polisvoorwaarden en uitsluitingen. Een opstalverzekering zakelijk vergelijken is daarom altijd handig.

Met een paar stappen kiest u een verzekering die het beste bij uw bedrijfspand past:
 • Kies eerst de gewenste dekking
 • Bepaal welk eigen risico u wil en kan betalen
 • Vul de gevraagde gegevens in
 • Bekijk de verschillen in premie en voorwaarden
 • Kies de beste zakelijke opstalverzekering

Zakelijke opstalverzekering dekking


Na een opstalverzekering vergelijken weet u dat er diverse opties zijn om uw bedrijfspand te verzekeren. Een opstalverzekering zakelijk wordt ook wel de gebouwenverzekering genoemd. U heeft de keuze uit verschillende dekkingen. De meest minimale verzekering is de branddekking. Deze verzekering dekt alleen schade door brand en rook. Toch kan het bedrijfspand ook door andere redenen schade oplopen, zoals storm, wateroverlast en inbraak. Bij het afsluiten van een zakelijke opstalverzekering kunt u kiezen waar u het gebouw tegen wilt verzekeren.

Bij de meeste verzekeraars kunt u het bedrijfspand verzekeren tegen:
 • Schade door brand, blussen, rook en roet
 • Schade door ontploffing
 • Stormschade, hagelschade, wateroverlast, vorstschade
 • Schade door blikseminslag
 • Schade door diefstal en inbraak

Het gaat dan om schadegevallen niet door eigen schuld. Iemand anders of de natuur veroorzaakt deze schade. Toch kan het voorkomen dat uw bedrijfspand door uw eigen schuld schade oploopt. Ook hier kunt u het gebouw tegen verzekeren. U sluit dan een allrisk zakelijke opstalverzekering af. Dit is de meest uitgebreide verzekering en biedt ook dekking tegen schadegevallen door eigen schuld. Let er wel op dat er uitsluitingen, zoals achterstallig onderhoud en onvakkundige werkzaamheden, kunnen gelden.

Voorkom onderverzekering bij uw zakelijke opstalverzekering


Bij het afsluiten van een zakelijke opstalverzekering is het belangrijk om te letten op onderverzekering. Het verzekerde bedrag van uw verzekering is gebaseerd op de herbouwwaarde van het bedrijfspand. Dit is het bedrag dat nodig is om het gebouw volledig te herbouwen. Is het verzekerde bedrag lager dan de herbouwwaarde? Dan krijgt u te maken met onderverzekering. U krijgt dan maar een deel van de schade vergoed en het andere deel moet u uit eigen portemonnee betalen. Naast schade aan het bedrijfspand, kunt u als ondernemer te maken krijgen met andere risico’s. Om uzelf hiertegen in te dekken kunt u verschillende verzekeringen afsluiten. Uw inboedel en inventaris kunt u verzekeren door middel van een goederen- en inventarisverzekering. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert u tegen schade die u aanricht aan een derde. En een bedrijfsschadeverzekering dekt de kosten wanneer uw bedrijf onverhoopt stil komt te liggen door bijvoorbeeld een brand.

Direct vergelijken

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01