Auto verzekeren op zaterdag

Als u een nieuwe auto hebt gekocht, wilt u daar meteen in kunnen rijden. Ook als dat op zaterdag is. Wij krijgen daarom regelmatig de vraag of een auto verzekeren op zaterdag mogelijk is.

Autoverzekering vergelijken

Uw auto verzekeren op zaterdag

Uw auto verzekeren op zaterdag

Nieuwe auto gekocht? Gefeliciteerd! Als u uw auto op zaterdag haalt, bent u verplicht om deze direct op zaterdag te verzekeren. Ondanks dat het weekend is bent u dit verplicht. U mag nooit onverzekerd de weg op. Stel voor dat u precies dan betrokken raakt bij een ongeluk. De kosten zijn dan enorm. Ook kunt u een fikse oplopen.

Auto verzekeren op zaterdag mogelijk?


Ja zeker! Dat kan gewoon. U kunt online uw auto verzekeren op zaterdag. Vul hier uw gegevens in en u kunt uw auto direct verzekeren.

Autoverzekering op zaterdag: Voorlopige dekking


Bij het sluiten van een autoverzekering op zaterdag hoort u direct of u een voorlopige dekking krijgt. Met deze dekking bent u verzekerd en kunt u meteen veilig de weg op. Op een later moment wordt uw aanvraag beoordeeld. U hoort dan of de aanvraag wordt geaccepteerd. Het kan zijn dat de verzekeraar u weigert te verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld als u een slecht schade verleden heeft. Wordt uw aanvraag geaccepteerd, dan stuurt de verzekeraar u uw polis en groene kaart toe. Wordt u geweigerd, dan kunt u de verzekering bij een andere verzekeraar aanvragen.

Ook als u uw auto wilt verzekeren op zondag gelden deze regels.

Auto dag van te voren verzekeren


Als u weet dat u uw auto op zaterdag gaat ophalen, kunt u er ook voor kiezen om alvast de dag ervoor een autoverzekering af te sluiten. U weet dan zeker dat u zaterdag goed verzekerd de weg op gaat. Om vooraf een autoverzekering af te sluiten heeft u het kenteken van de nieuwe auto nodig en de meldcode. Deze kunt u opvragen bij de dealer.

Tweede auto op zaterdag verzekeren


Heeft u meer dan één auto? Dan gelden er geen andere regels. Ook deze auto dient u direct te verzekeren op zaterdag. De autoverzekering van uw eerste auto geldt niet voor uw tweede auto. Hiervoor moet u een aparte verzekering afsluiten.

Via onze autoverzekering vergelijker kunt u een passende autoverzekering vergelijken en direct afsluiten.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01