Auto verzekeren op zaterdag

Als u een nieuwe auto hebt gekocht, wilt u daar natuurlijk meteen in kunnen rijden. Ook als dat op zaterdag is. Wij krijgen daarom regelmatig de vraag of een auto verzekeren op zaterdag mogelijk is.

Autoverzekering vergelijken

Uw auto verzekeren op zaterdag


Als u uw auto op zaterdag ophaalt, bent u verplicht om deze direct te verzekeren. Ondanks dat het weekend is bent u dit verplicht. U mag namelijk niet onverzekerd de weg op. Stel voor dat u uitgerekend dan betrokken raakt bij een ongeluk.

Een auto verzekeren op zaterdag kan gelukkig gewoon. Via onze autoverzekering vergelijker kunt u uw gegevens invullen en auto direct verzekeren.

Voorlopige dekking


Bij het afsluiten van een autoverzekering op zaterdag hoort u na het afsluiten of u een voorlopige dekking krijgt. Met deze dekking bent u verzekerd en kunt u de weg op. Op een later moment, wordt uw verzekeringsaanvraag beoordeeld en hoort u of u de verzekeringsaanvraag wordt geaccepteerd. Het kan zijn dat de verzekeraar u weigert te verzekeren, bijvoorbeeld als u een slecht schadeverleden heeft. Wordt uw aanvraag geaccepteerd, dan stuurt de verzekeraar u uw polis en groene kaart toe.

Ook als u uw auto wilt verzekeren op zondag gelden deze regels.

Auto dag van te voren verzekeren


Als u weet dat u uw auto op zaterdag gaat ophalen, kunt u er ook voor kiezen om alvast de dag ervoor een autoverzekering af te sluiten. U weet dan zeker dat u zaterdag goed verzekerd de weg op gaat. Om vooraf een autoverzekering af te sluiten heeft u het kenteken van de nieuwe auto nodig en de meldcode. Deze kunt u opvragen bij de dealer.

Tweede auto op zaterdag verzekeren


Er gelden geen andere regels voor een eventuele tweede of zelfs derde auto. Ook deze auto dient u direct te verzekeren op zaterdag. De autoverzekering van uw eerste auto geldt niet ook voor uw tweede auto. Hiervoor moet u een aparte verzekering afsluiten.

Via onze autoverzekering vergelijker kunt u een passende autoverzekering vergelijken en direct afsluiten.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap