Auto verzekeren op zondag

Nieuwe auto gekocht? Dan wilt u daar direct mee rijden. Ook als dat op zondag is. Wij krijgen daarom regelmatig de vraag of een auto verzekeren op zondag mogelijk is.

Autoverzekering vergelijken

Uw auto verzekeren op zondag

Uw auto verzekeren op zondag

Met een nieuwe auto wilt u direct de weg op. Ook als dat op zondag is. U moet uw nieuwe auto dan wel direct verzekeren. Zonder autoverzekering mag u de weg niet op. Gelukkig is een auto verzekeren op zondag mogelijk. Via onze autoverzekering vergelijker vult u de gegevens van uw auto in en maakt de tool automatisch een vergelijking voor u. Zit er een goede verzekering voor u tussen? Dan kunt u uw auto direct verzekeren.

Voorlopige dekking voor autoverzekering op zondag


Omdat verzekeraars op zondag gesloten zijn, hoort u na het aanvragen van de verzekering of u een voorlopige dekking krijgt. Dit houdt in dat u tijdelijk verzekerd bent. U kunt dus de weg op. Binnen een aantal dagen hoort u of de aanvraag wordt geaccepteerd. Is dit het geval, dan ontvangt u de polis en de groene kaart. Zo niet, dan kunt u elders uw auto verzekeren. In de tussentijd bent u gewoon verzekerd. Ook op zondag. Ook als u uw auto wilt verzekeren op zaterdag gelden deze regels.

Auto voor het weekend verzekeren


Als u al weet dat u uw auto op zaterdag of zondag ophaalt, kunt u ervoor kiezen om voor het weekend de autoverzekering af te sluiten. U weet dan zeker dat u zondag goed verzekerd de weg op gaat. Een autoverzekering vooraf afsluiten kan als u het kenteken van de nieuwe auto en de meldcode hebt. Deze kunt u opvragen bij de dealer. Ook als u advies wilt van een verzekeraar is dit handig, omdat de meeste kantoren in het weekend dicht zijn.

Tweede auto op zondag verzekeren


Er gelden geen andere regels voor een eventuele tweede of zelfs derde auto. Ook deze auto dient u verplicht direct te verzekeren op zondag. De autoverzekering van uw eerste auto geldt niet voor uw tweede auto. Hiervoor moet u een aparte autoverzekering afsluiten. Via onze autoverzekering vergelijker vindt u snel de beste autoverzekering voor uw auto.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01