Auto verzekeren op zondag

Als u een nieuwe auto hebt gekocht, wilt u daar natuurlijk meteen in kunnen rijden. Ook als dat op zondag is. Wij krijgen daarom regelmatig de vraag of een auto verzekeren op zondag mogelijk is.

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering 2020

Uw auto verzekeren op zondag


Als u uw auto op zondag ophaalt, bent u verplicht om deze direct te verzekeren. U mag namelijk niet onverzekerd de weg op. Stelt u zich voor dat u uitgerekend dan betrokken raakt bij een ongeluk. De schade zou enorm zijn. Gelukkig kunt u ook op zondag een auto verzekeren. Via onze autoverzekering vergelijker vult u de gegevens van uw auto in en maakt de tool automatisch een vergelijking voor u. Zit er een goede verzekering voor u tussen? Dan kunt u uw auto direct verzekeren.

Voorlopige dekking


Bij het afsluiten van een autoverzekering op zondag hoort u na het afsluiten of u een voorlopige dekking krijgt van de verzekeraar. Met deze voorlopige dekking bent u tijdelijk verzekerd en kunt u de weg op. Op een later moment wordt uw verzekeringsaanvraag beoordeeld en hoort u of u de verzekeringsaanvraag wordt geaccepteerd. Het kan zijn dat de verzekeraar u weigert te verzekeren, bijvoorbeeld als u een slecht schadeverleden hebt. De verzekeraar is niet verplicht om uw aanvraag te accepteren. Wordt uw aanvraag wel geaccepteerd, dan stuurt de verzekeraar u uw polis en groene kaart toe.

Ook als u uw auto wilt verzekeren op zaterdag gelden deze regels.

Auto dag van te voren verzekeren


Als u weet dat u uw auto op zondag gaat ophalen, kunt u er ook voor kiezen om alvast de dag ervoor of op vrijdag een autoverzekering af te sluiten. U weet dan zeker dat u zondag goed verzekerd de weg op gaat. Om vooraf een autoverzekering af te sluiten heeft u het kenteken van de nieuwe auto nodig en de meldcode. Deze kunt u opvragen bij de dealer.

Tweede auto op zondag verzekeren


Er gelden geen andere regels voor een eventuele tweede of zelfs derde auto. Ook deze auto dient u direct te verzekeren op zondag. De autoverzekering van uw eerste auto geldt niet voor uw tweede auto. Hiervoor moet u een aparte autoverzekering afsluiten.

Via onze autoverzekering vergelijker vindt u snel de beste autoverzekering voor uw auto.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap