Autoverzekering dekking vergelijken

De autoverzekering kent verschillende dekkingen. Elke dekking dekt iets anders. Daarnaast zijn er ook aanvullende dekkingen. Lees hieronder alles over de autoverzekering dekking.

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering dekkingen

De autoverzekering kent drie dekkingen: WA, WA beperkt casco en WA volledig casco, ook wel All Risk genoemd. Welke dekking voor uw auto het meest interessant is, hangt af van een aantal factoren. Onder andere de leeftijd van uw auto, de dagwaarde van uw auto en de premie die u voor de verzekering betaalt. De WA dekking is verplicht voor iedere auto.

Welke autoverzekering dekking heb ik nodig?


Heeft uw auto een lage dagwaarde? Bijvoorbeeld door een hoge kilometerstand of een hoge leeftijd. Dan is het niet slim om een All risk dekking te kiezen. De extra kosten die de All Risk verzekering met zich meebrengt wegen in dit geval niet op tegen de extra vergoedingen. Een All Risk verzekering afsluiten is doorgaans zo'n 300% duurder dan de verplichte WA autoverzekering. Voor oudere auto's wordt vaak alleen een WA dekking gekozen.

Een tussen oplossing is om een autoverzekering te nemen met een beperkt casco dekking. Deze dekking is uitgebreider dan de standaard WA verzekering maar niet zo uitgebreid als de All Risk verzekering. Door te kiezen voor een beperkt casco dekking wordt onder andere diefstal van het voertuig vergoed. Schade die u zelf aan het voertuig veroorzaakt worden met deze dekking niet vergoed. Deze wordt alleen vergoed met een All Risk verzekering. Een autoverzekering met een beperkt casco dekking is gemiddeld 180% duurder dan de standaard WA verzekering.

Wat wordt er gedekt?


WA dekking

De WA dekking is de minimale dekking. Deze is wettelijk vereist voor een autoverzekering. Met een WA autoverzekering dekt de verzekeraar de schade die u toebrengt aan andere personen en eigendommen. De WA verzekering is de goedkoopste autoverzekering. De WA dekking is vooral aantrekkelijk wanneer uw auto een lage dagwaarde heeft.

Beperkt casco dekking

Een autoverzekering met een beperkt casco dekking vergoedt naast de schade die veroorzaakt wordt aan anderen ook schade geleden door diefstal van het voertuig, ruitbreuken en natuurschade.

Volledig casco dekking (All Risk)

Een autoverzekering met volledig casco dekking vergoedt ook de schade die door uzelf wordt veroorzaakt. Dit is een zeer aantrekkelijke uitbreiding, maar de prijs van een All risk autoverzekering ligt dan ook veel hoger dan die van de overige dekkingen.

Bent u benieuwd welke dekking het best voor u is? Dan bieden wij u graag de mogelijkheid de verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Hierdoor krijgt u een goed beeld welke dekking het best past bij uw auto. Ook ziet u direct wat de premie per maand bedraagt.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01