Autoverzekering dekking vergelijken

Autoverzekeringen zijn beschikbaar in verschillende varianten. Elke variant biedt een andere dekking. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid aanvullende dekking toe te voegen aan de verzekering. Om direct te zien wat de ideale autoverzekering u gaat kosten, bieden wij u graag de mogelijkheid gebruik te maken van onze gratis vergelijker.

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering 2020

Autoverzekering dekkingen

De autoverzekering kent drie verschillende dekkingen: WA (minimale verplichting), beperkt casco en volledig casco, ook wel All Risk genoemd. Welke dekking het meest interessant is voor uw autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren zoals de leeftijd van uw auto, de dagwaarde van uw auto en uiteraard de premie die door uw verzekeraar wordt gerekend voor de All Risk verzekering.

Wanneer de dagwaarde van uw auto laag ligt, door bijvoorbeeld een hoge kilometerstand of een hoge leeftijd, is het niet aantrekkelijk een All Risk verzekering af te sluiten voor uw auto. De extra kosten die de All Risk verzekering met zich meebrengt wegen in dit geval niet op tegen de eventuele extra vergoedingen die door deze dekking geboden worden. Een All Risk verzekering is doorgaans ongeveer 300% duurder dan de verplichte WA autoverzekering.

Een tussen oplossing is om een autoverzekering te nemen met een beperkt casco dekking. Deze dekking is uitgebreider dan de standaard WA verzekering maar niet zo uitgebreid als de All Risk verzekering. Door te kiezen voor een beperkt casco dekking worden bijvoorbeeld diefstal van het voertuig vergoedt. Schade die u zelf aan het voertuig veroorzaakt worden met deze dekking niet vergoedt. Deze wordt alleen vergoedt met een All Risk verzekering. Een autoverzekering met een beperkt casco dekking is gemiddeld 180% duurder dan de standaard WA verzekering.

U kunt de prijsverschillen tussen de verschillende dekkingen voor uw persoonlijke situatie bekijken door gebruik te maken van onze autoverzekering vergelijker.


WA dekking

De WA dekking is de minimale dekking welke wettelijk vereist is voor een autoverzekering. Met een autoverzekering met WA dekking vergoedt uw verzekeraar schade die u toebrengt aan andere personen en eigendommen. De WA verzekering is de goedkoopste autoverzekering. De WA dekking is vooral aantrekkelijk wanneer uw auto een lage dagwaarde heeft.


Beperkt casco dekking

Een autoverzekering met een beperkt casco dekking vergoedt meestal naast de schade die veroorzaakt wordt aan anderen ook bijvoorbeeld schade geleden door diefstal van het voertuig, ruitbreuken en natuurschade.


Volledig casco dekking (All Risk)

Een autoverzekering met volledig casco dekking vergoedt naast de schade welke onder de beperkt casco dekking worden vergoedt ook schade welke door uzelf worden veroorzaakt. Dit is uiteraard een zeer aantrekkelijke uitbreiding, maar de prijs van een autoverzekering met volledig casco dekking ligt dan ook veel hoger dan die van de overige dekkingen.

Bent u benieuwd welke dekking het best voor u is? Dan bieden wij u graag de mogelijkheid de verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Door met de verschillende dekkingen te spelen in het menu krijgt u dan meteen een goede indruk van de huidige prijsverschillen in autoverzekeringen.

Handige links:
Autoverzekering vergelijken

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap