Oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering afsluiten? Vergelijk online de mogelijkheden, vind de beste verzekering en zorg ervoor dat u de laagste premie betaalt. Voor een goede dekking, die past bij de manier waarop u de mooie oude auto gebruikt.

Bereken de premie voor uw oldtimer

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 7 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 14 mei 2021

Oldtimerverzekering

Trots op uw auto en daar af en toe mee toeren? Of bezoekt u rally’s en andere bijeenkomsten? Kies een verzekering die daar goed bij aansluit. Met een dekking voor de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), net als voor de aanvullende risico’s die u graag afdekt. We laten u graag zien welke oldtimerverzekeringen er beschikbaar zijn, zodat u die online met elkaar kunt vergelijken. Voor de prachtige auto die u in de garage heeft staan, en waar u waarschijnlijk regelmatig aan staat te klussen.

oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering vergelijken en afsluiten

U kunt de oldtimerverzekering online vergelijken en meteen afsluiten, zowel voor een auto als voor de motor. Op basis van de verplichte WA-dekking, net als door die verder uit te breiden. Om ook schade door invloeden van het weer te dekken, net als bijvoorbeeld diefstal. En zoekt u naar de meest uitgebreide dekking? Met een allrisk-oldtimerverzekering krijgt u ook de schade vergoedt die u zelf veroorzaakt als u per ongeluk een paaltje raakt. Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor u op een rij, zodat u daar online op uw gemak een keuze uit kunt maken.

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden als u uw oldtimer wilt verzekeren? Dat kan goedkoper dan u denkt, door online de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Kijk goed naar de dekking die zij aanbieden, de premie die ze daarvoor berekenen en bijvoorbeeld het eigen risico.

Tip: lagere premie betalen? Soms helpt het om een hoger (vrijwillig) eigen risico te accepteren. U kunt de mogelijkheden online eenvoudig met elkaar vergelijken.

Wanneer is een auto een oldtimer?

Om de verzekering af te sluiten is het natuurlijk belangrijk dat er officieel sprake is van een oldtimer. Daarvoor gelden een paar duidelijke voorwaarden:

 • Maximaal enkele duizenden kilometers per jaar
  Met een oldtimer mag u van de verzekeraar nog maximaal een aantal duizenden kilometers per jaar rijden. Veel verzekeraars hanteren een grens tot 6.000 of 7.000 kilometer per jaar.

 • Minimaal 20 tot 25 jaar oud
  Is de auto minimaal 20 tot 25 jaar oud? In de meeste gevallen komt u met die leeftijd al in aanmerking voor de speciale verzekeringen die er beschikbaar zijn. Is de auto jonger, dan is een youngtimer verzekering een betere optie.

 • Niet voor woon-werkverkeer
  Het is niet toegestaan om de oldtimer te gebruiken voor uw woon-werkverkeer. Doet u dat wel? Sluit voor de oldtimer dan een normale autoverzekering af.

 • Niet meer in productie
  Is de auto die u rijdt niet meer in productie? Het is voor veel verzekeraars een voorwaarde om u de speciale oldtimerverzekering aan te kunnen bieden.

 • Merkenclub voor het type auto
  Is de auto nog wel in productie, maar is daar een merkenclub voor opgericht? Het geeft aan dat het om een bijzonder type gaat, dus u mag er bij veel verzekeraars een verzekering voor een oldtimer voor afsluiten.

  Let op: de bovenstaande voorwaarden gelden voor de meeste oldtimerverzekeringen. Het zijn niet dezelfde voorwaarden als die van de Belastingdienst. Daarvoor is het bijvoorbeeld verplicht dat de auto minimaal 40 jaar oud is.

Goedkope oldtimerverzekering

Goedkoop een oldtimerverzekering afsluiten en profiteren van de beste dekking? Kijk goed naar de eventuele extra’s die er bij de verzekeraar beschikbaar zijn:

 • Vergoeding van taxatiewaarde
  De beste oldtimerverzekering afsluiten? Let goed op de waarde die de verzekeraar hanteert voor vergoedingen. Bij sommige verzekeraars gaat het om een uitkering op basis van de taxatiewaarde.

  Let op: verzekeraars vragen om een TMV-, VRT- of FEHAC-taxatie. Die moet eens in de 3 jaar plaatsvinden om de waarde van de oldtimer deskundig vast te laten stellen.

 • Korting bij weinig gebruik
  Rijdt u minder dan 5.000 kilometer per jaar met de oldtimer? Sommige oldtimerverzekeringen bieden een korting aan op de premie. U betaalt een lagere premie, omdat u minder met de oude auto rijdt en daardoor minder risico loopt op schade.

 • Combinatie met andere verzekeringen
  Sluit u naast de oldtimerverzekering ook andere dekkingen af bij dezelfde verzekeraar? Zowel met een andere autoverzekering als andere dekkingen is het soms mogelijk om te profiteren van kortingen. Houd daar rekening mee als u de mogelijkheden vergelijkt, om de optie te kiezen die onder de streep het meest voordelig is.

  Wij zetten de verschillende mogelijkheden om een oldtimerverzekering te vergelijken en af te sluiten graag voor u op een rij. Aan de hand van de belangrijke eigenschappen en elementen, die u kunt gebruiken om een goede en goedkope keuze te maken. De beste keuze, dankzij een scherpe premie voor een dekking die past bij de risico’s die u loopt.

Andere handige pagina's

Oldtimer verzekeren, wat zijn de mogelijkheden

Wilt u de mogelijkheden voor een oldtimerverzekering vergelijken? Net als voor andere auto’s heeft u de keuze uit drie soorten dekkingen:

 • WA oldtimerverzekering
 • WA Beperkt Casco (WA-plus)
 • WA Volledig Casco (Allrisk)

De dekking voor alleen de wettelijke aansprakelijkheid is het meest voordelig. Hier staat tegenover dat u schade aan uw oldtimer altijd zelf betaalt. Wilt u de dekking uitbreiden? Kies dan voor WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco. Met de meest uitgebreide dekking is ook schade aan uw eigen voertuig die u zelf veroorzaakt gewoon gedekt. Hier betaalt u aan de andere kant de hoogste premie voor.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • ANWB
 • Univé
 • RDW
 • Belastingdienst