Autoverzekering

Iedere bestuurder van een auto is in Nederland verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten voor zijn/haar voertuig. Door autoverzekeringen te vergelijken besparen consumenten al snel honderden euro's op jaarbasis. Bij het afsluiten kan gekozen worden voor verschillende dekkingen.

Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering is in bijna alle gevallen verplicht wanneer u een auto op uw naam heeft staan, ook als het om een youngtimer gaat. Om niet teveel te betalen voor uw verzekering, is het handig om autoverzekeringen te vergelijken. U zier dan direct welke verzekeraar welke premies hanteert voor uw voertuig. Daarbij kan gekozen worden uit de standaard WA dekking, beperkt casco en volledig casco (allrisk). De verzekeringsvorm die u kiest is van invloed op de premie. Daarnaast zijn ook uw voertuigtype, leeftijd en schadevrije jaren van grote invloed op uw verzekeringspremie.


Dure auto verzekeren

De nieuwprijs van auto's loopt gestaag op. Er zijn tegenwoordig een boel auto's met een nieuwprijs van meer dan €80.000. Het verzekeren van een dure auto met een nieuwwaarde hoger dan €80.000 kan knap lastig zijn. De meeste verzekeraars hanteren namelijk dit bedrag als maximum toelaatbare nieuwprijs. Dat houdt in dat voertuigen die duurder zijn, niet verzekerd kunnen worden. U bent dan als snel aangewezen op een zogenaamde exclusieve autoverzekeraar. Deze hanteren premies die een stuk hoger liggen als bij normale verzekeraars. Gelukkig zijn er verschillende verzekeraars waar u ook uw dure auto tegen normale tarieven kunt verzekeren. Hiervoor is door verschillende verzekeraars gekozen, mede door de opkomst van Tesla en andere nieuwe voertuigen met een hoge nieuwwaarde.
Meer over het verzekeren van een dure auto leest u hier.


Autoverzekering uitleg begrippen

Bij het afsluiten van een autoverzekering is de kans groot dat u termen tegenkomt waarvan u niet weet wat ze inhouden. De belangrijkste termen zijn dekking, schadevrije jaren, aanvullende verzekeringen en no-claim korting. De schadevrije jaren zijn het aantal jaren zonder geclaimde schade die u bij uw huidige of oude verzekeraar hebt opgebouwd. Het aantal schadevrije jaren is van grote invloed op de hoogte van uw premie. Op basis van het aantal schadevrije jaren wordt namelijk de bonus-malus korting, of no-claim korting, berekend. Omdat de verzekeraars verschillende kortingen hanteren op basis van het aantal schadevrije jaren, is het belangrijk dat u weet hoeveel schadevrije jaren u hebt opgebouwd. Dit kunt u navragen bij uw huidige of oude verzekeraar, maar u kunt hiervoor ook terecht bij Roy-data.

Meer uitleg over de dekkingen, aanvullende verzekeringen en no-claim korting vindt u hier.


Goedkope autoverzekering vinden

U bent waarschijnlijk, net als iedereen, op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Om deze te vinden kunt u gebruik maken van onze gratis vergelijker. Hier vult u de gevraagde gegevens in, waarna u direct een overzicht ontvangt van de premies die autoverzekeraars rekenen in uw specifieke situatie. Hoewel goedkoop aantrekkelijk klinkt, is het ook van groot belang dat u goed verzekerd bent. Bij onze vergelijker vindt u daarom beoordelingen per verzekeraar van huidige klanten. Zo ziet u niet alleen welke autoverzekering de goedkoopste is, maar ook welke als beste beoordeeld worden.


Meer over de autoverzekering

Zijn er nog onduidelijkheden waarop u graag antwoord zou krijgen? Kijk dan ook eens bij onze veelgestelde vragen over de autoverzekering. Indien uw vraag hier niet tussenstaat, kunt u contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen dan binnen 24 uur op werkdagen.

U kunt bij ons ook terecht voor het laatste nieuws over autoverzekeringen. Hier plaatsen wij geregeld berichten over ontwikkelingen op het gebied van de autoverzekering.

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy