WA Beperkt Casco autoverzekering

De WA Beperkt Casco autoverzekering is uitgebreider dan de WA-dekking, maar biedt niet de meest uitgebreide dekking zoals de All Risk-polis. Op deze pagina leest u alles over de WA beperkt casco verzekering.

Vergelijk alle WA beperkt casco autoverzekeringen

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 10 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 14 mei 2021

WA beperkt casco autoverzekering

WA Beperkt Casco autoverzekering afsluiten? Ontdek wat deze dekking zo populair maakt en of dat voor uw auto een goede keuze is. Wij leggen u uit waarvoor u verzekerd bent en wat er aan de andere kant niet binnen de dekking valt. Belangrijke informatie, bijvoorbeeld om de WA Plus verzekering voor de auto te vergelijken met de WA autoverzekering en de All Risk autoverzekering.

Tip: sluit u de Beperkt Casco verzekering voor de auto af? U bent dan natuurlijk gedekt zoals met de WA autoverzekering, plus een aantal extra’s. U voldoet netjes aan de wettelijke verplichtingen, plus een aantal extra’s.

Ontdek waarvoor u verzekerd bent met de Beperkt Casco autoverzekering en of die polis geschikt is voor uw auto. We zetten een aantal voor- en nadelen voor u op een rij, zodat u online een goede vergelijking kunt maken.

Let op: autoverzekering vergelijken? Vergelijk alleen Beperkt Casco-dekkingen met elkaar, om te voorkomen dat u appels en peren van verschillende verzekeraars op een rij zet.

Wat dekt een WA beperkt casco autoverzekering?

Benieuwd waarvoor u verzekerd bent met de WA Beperkt Casco autoverzekering? We zetten de belangrijke dekkingen voor u op een rij:

WA dekking

WA beperkt casco dekking

Allrisk dekking

Andere handige pagina's

Is de WA Beperkt Casco autoverzekering geschikt voor mijn auto?

Benieuwd of de WA Beperkt Casco autoverzekering de beste autoverzekering is voor uw auto? Denk na over de mate waarin u gehecht bent aan de auto en of u eventuele (kleine) schades graag wilt laten herstellen. We zetten een paar mogelijkheden voor u op een rij:

 • Nieuwe auto
  Rijdt u een mooie nieuwe auto? De meeste mensen vinden de WA Plus verzekering voor de auto dan niet voldoende. Schade die u zelf veroorzaakt betaalt u zelf, iets dat met een nieuw exemplaar flink in de papieren kan lopen.

 • Gebruikte auto tot 10 jaar oud
  Is de auto niet meer nieuw en maximaal 10 jaar oud? Dan is de WA Beperkt Casco autoverzekering doorgaans een goede keuze. Met uitgebreidere dekking dan voor de wettelijke aansprakelijkheid, terwijl u een relatief lage premie betaalt.

 • Auto ouder dan 10 jaar
  Passeert uw auto de leeftijd van 10 jaar? Zelfs de scherpe premie van de WA Plus autoverzekering is dan eigenlijk al te hoog. Bespaar met de lage premie van de WA-dekking en betaal eventuele schades zelf. Of besluit ze niet meer te herstellen.

Voordelen WA Beperkt Casco autoverzekering

Benieuwd naar de voordelen van de Beperkt Casco autoverzekering? We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

 • Relatief lage premie
  U betaalt met de WA Beperkt Casco autoverzekering een relatief lage premie, vooral als u veel schadevrije jaren heeft. Met kortingen tot 75% of zelfs 80% op de nominale premie gaat het doorgaans om een paar tientjes per maand.

 • Uitgebreide dekking bij schade
  Krijgt u te maken met schade, buiten uw eigen schuld om? Dit is in de meeste gevallen gedekt. Een fijn idee, zodat u de auto netjes kunt laten herstellen zonder dat u daarvoor diep in de buidel moet tasten.

 • Goed geschikt voor de meeste auto’s
  Het is soms lastig om te bepalen welke dekking het best past bij de auto die u rijdt. De WA Plus verzekering voor de auto is dan een populaire keuze. Geschikt voor de meeste auto’s, die minimaal een paar jaar oud zijn.

Nadelen van de dekking

 • Aan de andere kant kent de WA Beperkt Casco autoverzekering natuurlijk ook een paar nadelen. Schade die u zelf veroorzaakt aan uw eigen auto is niet gedekt. Raakt u een paaltje of veroorzaakt u op een andere manier schade? U dient de kosten daarvoor zelf te betalen, als u die wilt laten herstellen.

 • Houd er daarnaast rekening mee dat u een eventuele tegenpartij zelf aansprakelijk moet stellen als u slachtoffer wordt van een aanrijding. Dat kan soms een lastig juridisch proces zijn, bijvoorbeeld als niet helemaal duidelijk is wat er precies is gebeurd.

 • Als u nog niet zoveel schadevrije jaren heeft kan de premie flink hoger zijn dan die van de WA autoverzekering. Dat vraagt om een behoorlijke uitgave per maand, vooral voor een relatief nieuwe auto met een behoorlijke cataloguswaarde.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • ANWB
 • Rijksoverheid
 • Verbond van Verzekeraars
 • RDW
WA beperkt casco autoverzekering