Youngtimer verzekeren

Ook uw youngtimer moet verzekerd worden. Daarvoor bieden wij u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze onafhankelijke autoverzekeringvergelijker.

Autoverzekering vergelijken

De youngtimer regeling voor ondernemers

De youngtimer regeling voor ondernemers

Een youngtimer is een auto die minimaal 15 jaar en maximaal 25 jaar oud is. Na deze periode wordt de auto een oldtimer. Ook in 2020 kunnen ondernemers weer voordelig een youngtimer op zaak rijden. De youngtimer regeling blijft namelijk ook in 2020 van kracht. Dit houdt in dat u als ondernemer een youngtimer zakelijk kunt rijden tegen 35% bijtelling. Dat klinkt als een boel, over een normale auto betaalt u immers slechts 22% bijtelling, maar deze 35% wordt berekend over de huidge dagwaarde van de youngtimer. Wanneer u een mooie youngtimer aan de haak kunt slaan tegen een lage aanschafwaarde, betaald u dus 35% over laten we zeggen €5.000. Op jaarbasis is uw bijtelling dan €1.750. Zet u deze bijtelling tegenover de bijtelling voor een standaard Volkswagen Golf met een nieuwwaarde van €25.000 en 22% bijtelling, dan bespaard u op jaarbasis €3.750 op de bijtelling. Uiteraard kunt u alle kosten aan uw youngtimer verrekenen met de belastingdienst. Benzine, onderhoud, wegenbelasting en verzekering is aftrekbaar wanneer u zakelijk een youngtimer rijdt. Hoewel de bijtelling lager kan zijn indien uw youngtimer een lagere uitstoot heeft, is dit niet realistisch voor een auto die 15 jaar of ouder is. U kunt er dus vanuit gaan dat u de 35% bijtelling gaat betalen.


Voor- en nadelen van een youngtimer

Aan een youngtimer kleven zowel voor- als nadelen. Een groot voordeel is dat u kunt kiezen voor een auto die destijds zakelijk niet te betalen was. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de BMW 7-serie of de Mercedes S-klasse. Omdat u nu de bijtelling betaald over de huidige waarde, zijn ook deze auto's die eerder meer dan een ton kosten, gewoon zakelijk te rijden. Een ander voordeel is natuurlijk dat u een stuk goedkoper uit bent dan wanneer u een nieuwe auto op de zaak zet.

Een nadeel van een youngtimer is dat het om een oudere auto gaat. De auto ziet er vaak niet modern meer uit en de kans op problemen is een stuk groter dan bij een nieuwe auto. Het is daarom aan te raden om te kijken of u wellicht garantie kunt krijgen bij de aankoop van een youngtimer. Daarmee bent u in ieder geval voor een bepaalde periode verzekerd van een werkende auto.


Populaire youngtimers

De meest populaire youngtimers zijn op het moment de BMW 7-serie, Mercedes S-klasse, Audi A8, Volvo S60, Jaguar S-type en de Volkswagen Phaeton. In principe kunt u elke auto kiezen die u wilt, mits deze ouder is dan 15 jaar.


Youngtimer verzekeren

Wanneer u een youngtimer heeft aangeschaft, moet deze verzekerd worden. Omdat u de auto zakelijk gaat rijden, dient u een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Onthoudt daarnaast dat de meeste verzekeraars auto's met een nieuwwaarde van meer dan €80.000 niet verzekeren. Vooral de BMW 7-serie en de Mercedes S-klasse hebben al snel een hogere nieuwwaarde. In dit geval kunt u er nog voor kiezen een exclusieve autoverzekering af te sluiten. Heeft uw youngtimer een nieuwwaarde van minder dan €80.000? Dan kunt u overal een autoverzekering afsluiten.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01