All risk autoverzekering

All Risk autoverzekering afsluiten? De beste keuze als u zoekt naar de meest uitgebreide dekking. Om in principe iedere schade te laten dekken, zodat u die zelf niet hoeft te betalen. Inclusief een aantal interessante extra’s, zoals hulp bij het indienen van een claim.

Vergelijk allrisk autoverzekering

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 4 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 14 mei 2021

All risk autoverzekering

Benieuwd wat een All Risk autoverzekering kost en tot wanneer het normaal gesproken een goed idee is om die af te sluiten? We zetten de mogelijkheden op een rij en geven daarbij een aantal handige tips. Vind op die manier de autoverzekering die past bij u en de auto die u rijdt. Of voor een nieuwe auto, om die vanaf het begin goed te verzekeren.

Tip: de All Risk verzekering voor de auto is er in een aantal speciale varianten. Verzekeraars bieden mogelijkheden tot nieuwwaarde- en aanschafwaarderegelingen, soms tot wel 5 jaar na aankoop. Vergelijk zowel de dekkingen als de premies, om een goede keuze te maken. benieuwd welke dekking het best geschikt is? Vergelijk de All Risk-polis met de WA autoverzekering en de WA beperkt casco autoverzekering.

All risk autoverzekering

Wat dekt een all risk autoverzekering?

Benieuwd waarvoor u bent verzekerd met een autoverzekering op basis van All Risk? We zetten de verschillende dekkingen voor u op een rij:

WA dekking

WA beperkt casco dekking

Allrisk dekking

Andere handige pagina's

Is de All Risk autoverzekering geschikt voor mijn auto?

Benieuwd of de All Risk dekking de beste autoverzekering is voor uw auto? Dat hangt af van meer dan de leeftijd daarvan, al geeft die wel een paar handige richtlijnen:

 • Nieuwe auto
  Rijdt u een mooie nieuwe auto? Die wilt u natuurlijk goed verzekeren. De hoge waarde en het feit dat u iedere kras het liefst meteen zou herstellen maken de All Risk autoverzekering een goede keuze. De meeste mensen verzekeren hun nieuwe auto All Risk.
 • Gebruikte auto tot 10 jaar oud
  Veel auto’s die al een paar jaar oud zijn hebben nog steeds een All Risk verzekering. Dat is op zich niet erg, maar naarmate de auto ouder wordt is het verstandig om daar kritisch naar te kijken. Vanaf circa 5 tot 10 jaar oud is de Beperkt Casco-dekking vaak een betere keuze.
 • Auto ouder dan 10 jaar
  Is de auto ouder dan 10 jaar? Een WA autoverzekering biedt voor de meeste mensen dan genoeg dekking. Een goedkope autoverzekering, die beter in verhouding staat tot de lage waarde van de auto die er nog over is.

Of de All Risk autoverzekering geschikt is voor uw auto hangt af van meer dan de leeftijd alleen. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk om schade meteen te kunnen herstellen, ook als het uw eigen schuld is? Een uitgebreide dekking biedt dan een belangrijke mate van rust.

Tip: heeft u de auto gefinancierd? Met een All Risk-dekking voorkomt u dat u extra kosten moet maken om schade te herstellen, bovenop het bedrag dat u maandelijks al voor de auto betaalt.

Voordelen All Risk autoverzekering

Benieuwd naar de voordelen van de All Risk autoverzekering? We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

 • Meest uitgebreide dekking
  De All Risk verzekering voor de auto biedt de meest uitgebreide dekking. Voor alle mogelijke schades waar u mee te maken kunt krijgen. Goed gedekt, terwijl u met een hoog aantal schadevrije jaren een scherpe premie betaalt.

 • Hulp bij schadeclaims
  Raakt u betrokken bij een aanrijding of ongeval waar iemand anders schuld aan heeft? Het kan lastig blijken om de schade te claimen bij de tegenpartij. Vanuit All Risk autoverzekering krijgt u daar juridische hulp bij, dus hoeft u het niet zelf te doen.

 • Vervangend vervoer
  Veel van de verzekeraars bieden vervangend vervoer aan binnen de All Risk-dekking. Staat de auto bij de garage voor een reparatie of is uw auto gestolen? Er is een andere auto beschikbaar, zodat u toch naar uw werk en andere afspraken kunt.

Nadelen All risk autoverzekering

Kent de All Risk autoverzekering aan de andere kant ook nadelen?

 • Het is de duurste autoverzekering, omdat u betaalt voor de meest uitgebreide dekking. Bij een laag aantal schadevrije jaren betekent dit een hoog bedrag aan premie per maand. Het maakt de auto duurder in het gebruik, al voorkomt het dat u eventuele hoge kosten bij schade zelf dient te betalen.
 • Een ander nadeel is het verschil in aanbod. De verzekeraars berekenen hun eigen premie en bieden een dekking aan zoals zij die samenstellen. Anders dan bij de WA autoverzekering is het belangrijk om zowel de premies als de dekkingen te vergelijken. Soms betaalt u meer premie, in ruil voor een betere dekking tot hogere bedragen. Bijvoorbeeld voor accessoires of op basis van een nieuwwaarderegeling. Let goed op de dekking, voordat u een hoge of een lage premie beoordeelt.
 • Daarnaast is het niet toegestaan om de auto te verhuren, deel te nemen aan wedstrijden of voor zakelijk personenvervoer in te zetten. En is er sprake van schade door roest of slijtage? Ook dat is uitgesloten van dekking, net als schade bij gebruik van (te veel) alcohol of drugs. Uiteraard gelden al die gevallen ook voor de Beperkt Casco-dekking en WA-autoverzekering. U kunt hier de zakelijke autoverzekering vergelijken.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • RDW
 • ANWB
 • Rijksoverheid
 • Verbond van Verzekeraars